Yardım bekliyorlar

Yardım bekliyorlar

İktidar kriz bizi teğet geçti, yerel yönetimler aç ve açıkta kimse yok dese de Konyada her gün onlarca kişi yardım talebi için muhtarlıklara başvuruyor

Ekonomik krizle birlikte işten atılanların ve bunun sonucunda yardım için kurum-kuruluşlara başvuranların sayısında büyük artış yaşanıyor. Yardıma muhtaç kişi ve aileler, ilk olarak mahalle muhtarlarına başvuruyor. Yardıma muhtaç kişilerin ilk durağı olan muhtarlıklar, fakirlere yardım yapılması noktasında büyük bir görev üstleniyor. Kendilerine başvuran yardıma muhtaç insanları yetkili kurumlara bildirerek yardım alanla veren arasındaki iletişimi sağlayan muhtarlıklar, son dönemde yardıma muhtaç kişilerin sayısındaki artışa dikkat çekiyor. Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’yi ‘teğet geçti’ denilmesine rağmen en çok etkileyen küresel ekonomik krizle birlikte birçok çalışanın işinden olduğunu anımsatan muhtarlar, bu insanların ailelerini bakmak için mecburen yardım talebinde bulunduklarını söyledi. Bunun yanında herhangi bir işyerinde çalışan birçok kişinin de yardım talebinde bulunduğunu aktaran muhtarlar, “Asgari ücretle çalışan kişiler aldıkları maaşın büyük bölümünü kiraya veriyor. Isınma-elektrik ve su paralarıyla birlikte aldığı maaşın tamamı gidiyor. Bu aileler çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak bir yana gıda ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak duruma geliyor. Bunun sonucunda da mecburen yardım talebinde bulunuyor. Bize gelen aileleri Kaymakamlıklara bildiriyoruz. Ancak sigortalı oldukları için Kaymakamlık yardımda bulunmuyor. Kömür dahi verilmiyor. Peki, bu insanların çoğunluğu asgari ücretin bile altında ücret alarak nasıl hayatlarını idame ettirebilecekler?” dedi.
ŞEMS-İ TEBRİZİ’DE YÜZLERCE FAKİR AİLE YARDIM BEKLİYOR
Konya’nın taşra ve fakir ailelerin çok olduğu mahallelerden birisi olan Şems-i Tebrizi Mahallesi’nin muhtarı Adem Özcan, mahallesinde yüzlerce fakirin bulunduğunu belirtiyor. Kendisine onlarca fakir ailenin başvurduğunu aktaran mahalle muhtarı Adem Özcan, bu insanlardan birçoğunun bir lokma ekmeğe dahi muhtaç olduğunu söylüyor. Asgari ücretlilerin dahi yardıma muhtaç olduğunu ifade eden Adem Özcan, asgari ücret ve altında ücretle çalışanların sigortası olduğu için yardım taleplerinin Kaymakamlık tarafından kabul edilmediğini belirtiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.