Yardım alamayanlar kara kara düşünüyor!

Yardım alamayanlar kara kara düşünüyor!

Havaların soğumasıyla, yakacak ihtiyacı arttı. Sosyal yardıma muhtaç ailelere kömür dağıtımı yapıldı. İhtiyaç sahibi olduğu halde kaymakamlıkların getirdiği kriterlere uymayan ve bu sebeple yardım alamayan ailelerin varlığı da biliniyor.

Havalar soğudu, ihtiyaç sahibi aileler kömüre ulaşma konusunda zorluklar yaşadı. Kaymakamlıkların kömür yardımı için getirdiği bazı kriterler, ihtiyaç sahibi ailelerin kömüre erişimini zorlaştırdı. İhtiyacı olduğu halde Konya'da yardım alamayan aile sayısının fazlalığı da dikkatlerden kaçmadı. Verilen kömür miktarının ise Konya kış şartları için yetersiz kalacağı da ifade edildi. Karatay ve Selçuklu'da kömür dağıtımının yapıldığı, Meram'da kömür dağıtımında da bazı sıkıntıların yaşandığı öğrenildi.

YÜZDE 60'I KÖMÜRE ULAŞAMADI

Konya'da bir STK temsilcisi kömür meselesinin ciddi bir problem haline dönüştüğünü söyledi. Geçen yıl kömürün tonunu 950 liraya aldıklarını söyleyen STK temsilcisi, şunları söyledi: “Şuan kömürün ton fiyatı, 2 bin 200 TL. Kredi kartı ile de kömür almak isterseniz fiyat 2 bin 300 TL oluyor. Bir ara kömürcüler, kömürün olmadığını söyledi. Eylül ayının 26'sı ile 1 Ekim arasında kömürün tonu bin 650 TL'idi. Bugün 2 bin 200 liraya yükseldi. Gariban kömürü nasıl alsın? Mesela bizim dernek olarak 2 bin ton kömüre ihtiyacımız var. Kaymakamlıklar, kömür yardımı için ağır kriterler getirdi. Bu kriterlerle birlikte kömür yardımı almak da zorlaştı. Bazı mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine kömür verilmedi. İlgilendiğimiz ailelerin yüzde 60'ı kömüre ulaşamıyor. Kömür yardımı konusunda ciddi mağduriyetler yaşanıyor.”

TAŞRADA TALEP İNANILMAZ ARTTI!

Cansuyu Yardımlaşma Derneği Konya İl Temsilcisi İsmail Tozan da kış ayının uzun ve zorlu geçeceğine dikkat çekti. Pandemi ve ekonomik sıkıntının kendini ciddi şekilde hissettirdiğini aktaran Tozan, “Bugün, merkez ile birlikte taşraya da yardım götürüyoruz. Yardımlarımız gıda ağırlıklı oluyor. Yakacak yardımımız da olacak” dedi. Önümüzdeki günlerde bir değerlendirme ve planlama yapap, ihtiyaç sahiplerine ulaşacaklarını da söyleyen Tozan, “Şartlar ağırlaştı. Taşralara bugün gıda yardımı götürüyoruz. Taşrada talep inanılmaz arttı, sıkıntı fazla. Kış, vatandaşımız adına çok zorlu geçecek. Allah, yardımcımız olsun. Bilinir ki kış ayı, ekstra masraf ayıdır. Kömür fiyatlarında ciddi bir artış söz konusu. İhtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilerimize ulaşmanın mücadelesini vereceğiz. Hayırseverlerimizin de desteğiyle bu zorlukları aşacağız. Yardıma muhtaç ailelerimizin yakacak ihtiyaçları var. Özellikle yurt dışından gelen öğrencilerimizin de yakacağa ciddi şekilde ihtiyacı var. Çünkü bursları ve herhangi bir dayanakları yok” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.