Yapılandırma inşaat sektörüne nefes aldıracak

Yapılandırma inşaat sektörüne nefes aldıracak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen yeniden yapılandırma düzenlemesinin birçok sektöre olduğu gibi inşaat sektörüne de nefes aldıracağı kaydedildi.

İnşaat sektöründeki başarıları ile son günlerde kendinden sıkça söz ettiren Tekin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Tekin, geçtiğimiz hafta içerisinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen yeniden yapılandırma düzenlemesinin birçok sektöre olduğu gibi inşaat sektörüne de nefes aldıracağını kaydetti. 

Son birkaç yılda özellikle inşaat sektörünün karşılaştığı sorunların sektöre büyük bir darbe vurduğunu kaydeden Kamuran Tekin, inşaat maliyetlerinin artmasıyla birlikte vatandaşında alım gücünün azaldığını buda sektöre büyük zarar verdiğimi bildirdi. Kamuran Tekin yaptığı açıklamada “ inşaat sektörümüz yaklaşık 100 kalem malzeme ve paralelinde sektörlere lokomotif olmakta. Bizler son yıllarda maliyetler ile başa çıkamaz hale geldik. Özellikle döviz kurlarındaki artış maliyetlerimizinde ciddi yükselmesine neden oldu. Yükselen maliyetlerde vatandaşa yansıdı ve sektör zarar gördü. Bunun yanı sıra dünya üzerinde yaşanan ve ülkemizde de iyiden iyiye hissettiren Kovid-19 salgını vatandaşında alım gücünü ve yatırımlarını sıkıntıya soktu. Hem maliyet artışları hemde alım gücünün azalması sektörümüzü ciddi bir dar boğaza soktu. Bu sorunlar ile mücadele ederken Vergi ve SGK giderleri neredeyse nefesimizi kesti. Geçtiğimiz hafta TBMM ye sunulan yapılandırma bizleri son derece mutlu etti. Birçok sektör tarafından beklenen bu yapılandırmaya yetkililerin kulak vermesi son derece önemli. Biriken borçların yapılandırması sektörlere de canlılık yatacak. Hem devletimiz alacaklarını almış olacak hem vatandaşımız birikmiş borçlarını taksitlendirerek ödeyecek. Bu haberin sektörümüze pozitif enerji katacağından şüphem yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.