Yapılan yardımlarla binlerce insanın yüzü güldürüldü

Yapılan yardımlarla binlerce insanın yüzü güldürüldü

Kurban Bayramı’nda bu yıl da mazlum ve muhtaçlar unutulmadı. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yardımlaşma vakıflarınca yapılan yardımlar binlerce insanın yüzünü güldürdü

Bu Kurban Bayramı’nda da insanlar yardımlaşmanın ve paylaşmanın tadına vardı. Bireysel yapılan yardımların yanı sıra yardımlaşma vakıfları aracılığı ile yapılan bağışlarla muhtaçlar unutulmadı. Afrika’da çeşitli noktalardaki mazlumlarla buluşturulan yardımlar mağdur coğrafyalara umut olurken yurt içinde yapılan bağışlar da kardeşlik bağını güçlendirdi.

KAMERUN’DA CANSUYU OLDULAR

Cansuyu Derneği her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nda ümmet şuurunu yaşattı. 17 Ağustos Cumartesi günü Konya’dan yola çıkan ve 24 saatlik bir yolculuğun ardından Kamerun’a ulaşan Cansuyu gönüllüleri kurban bağışlarını mazlum coğrafyalara ulaştırmanın heyecanını yaşadı. Kamerun’da 150 bin muhtaca kurban emaneti ulaştırıldığını kaydeden Cansuyu Kamerun ekibi üyelerinden Kanal 42 Genel Müdürü ve Cansuyu yardım gönüllüsü Esat Ergener, “Her zaman gerçek muhtaçlara ulaşmak amacıyla yola çıktığımız Cansuyu ekibimizle bu yıl Kamerun’da 150 bin muhtaca kurban eti ulaştırdık. Tüm bağışları hassasiyetle ulaştırırken mazlumların mutluluğuna da şahit olduk. Bu vesile ile Cansuyu derneğimize bağış yapan tüm bağışçılarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bununla birlikte kurban kesim videolarını da bağışçılarımıza görüntülü olarak ulaştırdık” dedi. Kamerun’da üç ayrı noktada kurban kesildiğini belirten Esat Ergener, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kurban organizasyon ekibimizle bu yıl Kamerun’un 3 bölgesinde kesim gerçekleştirdik. Bölgelerde bayram öncesi yapmış olduğumuz incelemelerden sonra kurban organizasyonunu en sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek için hazırlıklarımızı tamamladık. Kamerun Kousseri’nin Goulfey bölgesinde yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla bayram namazını kıldıktan sonra kesimlerimizi gerçekleştirerek muhtaçların sofrasına kurban etlerini ulaştırdık.”

2-5-909x800.jpg

BAYRAMIN MANASINA ERİŞTİK

Kurban Bayramı’nda Kızılay Selçuklu ailesi olarak Selçuklu’daki muhtaç ailelere bağışları ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve kurban bağışlarını bu yıl da titizlikle sahiplerine ulaştırdıklarını ifade eden Kızılay Selçuklu Başkanı Zekeriya Kartal ise, “Bu yıl da kurban bayramında şehrimizdeki birçok muhtaç aileye ulaştık. Kurban bağışlarını gönüllü arkadaşlarımızla birlikte ihtiyaç sahiplerine titizlikle ulaştırdık. Kızılay Selçuklu ailesi olarak sofralara umut taşıdık. Toplamda binin üzerinde aileye yardım yaptığımız bu bayram da insanların yüzünü güldürdük. Tüm bunlarla birlikte bazı ailelerimize de canlı kurbanlar ulaştırdık” dedi. Kızılay ailesi olarak yurt içinin yanı sıra yurt dışında da 25 ülkeye yardım eli uzattıklarını belirten Kartal, “Konya’da ve Türkiye’de muhtaç ailelere kurban bağışlarını ulaştırdığımız gibi yurtdışında da muhtaçlara bağışları ulaştırdık. Bu bayram da Kızılay ailesi olarak paylaşma ve dayanışma mutluluğunu yaşadık” ifadelerini kullandı. Son olarak ailelerin bu yardımlar karşısında son derece mutlu olduğuna değinen Kızılay Selçuklu Başkanı Zekeriye Kartal, şunları söyledi: “Kızılay Selçuklu ailesi olarak yardım ulaştırdığımız muhtaç ailelerin mutluluğunu gördükçe Kurban Bayramı’nın manasına daha da eriştik. Yardımlar sırasında gördük ki kimi insanlar ömürlerinde hiç kurban sevinci yaşamamış. Biz de Kızılay Selçuklu ailesi olarak bu sevinci onlarla hep birlikte yaşadık. Bayram boyunca çocukları ile tek başına yaşayan insanları tespit ettik ve onlara yardım eli uzattık. Bu vesile ile tüm bağışçılarımıza tekrardan teşekkür ediyoruz.”

EYYÜB KARAKUZU

2-6-1199x800.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.