Yakın tarihin en önemli restorasyonu

Yakın tarihin en önemli restorasyonu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kayma tespit edildiği için temeline kadar inilerek restorasyon ve güçlendirme çalışması yapılan Sultan Selim Camii’nde inceleme yaptı.

Yakın tarihin Konya’daki en ciddi güçlendirme çalışmasının yapıldığını kaydeden Başkan Akyürek, tarihi mirasın gelecek kuşaklara aktarılması için çalışıldığını söyledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, restorasyon ve güçlendirme çalışmaları devam eden Sultan Selim Camii’nde incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta olan Türbeönü Meydanı çalışması ile birlikte yürütülen Sultan Selim Camii restorasyonunun, yakın tarihin Konya’daki en ciddi güçlendirme çalışması olduğunu ifade etti. Türbeönü Meydanı, Sultan Selim Camii ve tarihi camilerde gerçekleştirilen restorasyon çalışmasıyla tarihi camilerin geleceğe taşınması, korunması ve yıpranmasının önlenmesini amaçladıklarını dile getiren Başkan Akyürek, “Sultan Selim Camii’nde son dönemlerde kayma tespit edildi. 450 yıllık tarihi mirasın gelecek kuşaklara aktarılması sorumluluğu bizlere ait. O nedenle Sultan Selim Camii’nde ciddi bir güçlendirme ve restorasyon çalışması yapılıyor. Temele kadar inilerek güçlendirme çalışmaları yapılıyor” dedi. Konya tarihi açısından önemli bir çalışmaya imza atıldığını kaydeden Başkan Akyürek, Türbeönü Meydanı’nda yapılan çevre düzenlemesinin de buna hizmet eder mahiyette olduğunu vurguladı. Başkan Akyürek, düzenlemede, caminin temelinin çevreden su almaması, dayanıklı ağaç türleri ve köklerinin temele zarar vermemesinin de dikkate alındığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.