Yağışlarla debisi yükselen Düden ve Kurşunlu şelaleleri canlılığını koruyor

Yağışlarla debisi yükselen Düden ve Kurşunlu şelaleleri canlılığını koruyor

Antalya'da, mayıs ayı yağışlarında son 63 yılın en yüksek rakamına ulaşılmasıyla debisi yükselen Kurşunlu ve Düden şelaleleri, haziran ayına rağmen canlılığını yitirmedi.

Meteoroloji verilerine göre mayıs ayı normali 43,9 milimetre olan ve geçen yıl aynı dönemde metrekareye 36,2 milimetre yağış alan Akdeniz Bölgesi, bu dönem 66,6 milimetre yağış aldı.

Bölgede mevsim normallerinin üzerinde etkili olan yağışlar, Antalya'nın simgeleri arasında yer alan, her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Düden ve Kurşunlu şelalelerinin, haziran ayına rağmen gür çağlamasını sağladı.

Aksu ilçesinde yer alan Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı ile Kepez ilçesindeki Düden Şelalesi, zengin bitki örtüsü, kuş sesleri ve gürül gürül akan sularıyla bu sezon da çok sayıda doğaseveri ağırlıyor. Yeşil ve mavinin bütünleştiği şelaleler, eşsiz doğal güzelliğiyle ziyaretçilerine renkli bir dünyanın kapısını aralıyor.

Şelaleler, suyun aktığı vadi boyunca ormanın derinliklerine doğru ilerleyen ziyaretçilerine, doğası ve dinginliğiyle huzurlu bir tatil deneyimi sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.