Yabancılar Antalya'da 2 ay tatil yapıyor! Konyalılar köyüne bile gidemiyor

Yabancılar Antalya'da 2 ay tatil yapıyor! Konyalılar köyüne bile gidemiyor

Ekonomik şartlar nedeniyle birçok Konyalı, köyüne gidemez oldu. Konya-Beyşehir arası otobüs bilet fiyatı 150 lira, Konya-Sarayönü 60 lira, Konya-Ilgın arası 100 lira, Konya-Çumra arası 60 lira, Konya-Cihanbeyli arası 150 lira oldu

Döviz kurundaki dalgalanma, enflasyondaki artış, hayat pahalılığı vatandaşın yaşam kalitesini düşürdü. İnsanlar, birçok yerden harcamalarını kısar oldu. Birçok Konyalı, bilet fiyatlarındaki artıştan dolayı köyüne gidemez, Sıla-i Rahim yapamaz oldu. 4 kişilik bir ailenin başka bir şehre gitmesi bir yana, Konya merkezden başka bir ilçeye gitmesi bile hayal oldu. Mazot fiyatındaki artıştan ötürü Konya ile ilçeleri arasındaki otobüs bilet fiyatları arttı.

4-2-3.jpg

KONYA-BEYŞEHİR, KONYA-CİHANBEYLİ ARASI YOLCULUK 150 TL!

Konya Beyşehir arası otobüs bilet fiyatı 150 liraya dayandı. Bazı firmaların bilet fiyatları daha yüksek. Yine Konya-Cihanbeyli arası otobüs bilet fiyatı 150 liradan satılıyor. Konya-Kulu arası otobüs bilet fiyatı 170 lira oldu. Konya-Kadınhanı arası 65 TL'ye yükseldi. Konya-Ilgın arası minibüs ve otobüs bilet fiyatı 100 lirayı gördü.

4 KİŞİLİK AİLENİN EN YAKIN İLÇEYE GİDİP GELMESİ 480 LİRA!

Konya'nın merkeze en yakın iki ilçesi Çumra ve Sarayönü olarak biliniyor. Çumra-Konya arası 46 kilometre, Konya-Sarayönü arası da 51 kilometre. Konya-Çumra, Konya-Sarayönü bilet fiyatı 60 TL. 4 kişilik bir ailenin Konya'dan Çumra'ya veya Sarayönü'ne gittiği varsayıldığında bu ailenin bu iki ilçeden birine sadece gidiş masrafının 240 TL olduğu hesaplanıyor. 240 liraya da döndükleri hesaplandığında ailenin cebinden sadece gidiş-geliş ücreti olarak 480 lira çıkıyor.

4-1-4.jpg

Konya-Ereğli arası otobüs bilet fiyatı da 150 liradan başlıyor. 4 kişilik bir ailenin Konya'dan Ereğli'ye gitmesi 600 lirayı buluyor. Git-gel yapılınca bu fiyat bin 200 TL'ye yükseliyor. Fiyat yüksekliğinden dolayı birçok Konyalı köyüne, ilçesine, memleketine, yakınlarını görmeye gidemiyor. Konya'dan ilçelerine gitmek vatandaş tarafından 'artık lüks' olarak ifade ediliyor.

YABANCILAR 1-2 AY TATİL YAPIYOR BİZ KÖYÜMÜZE GİDEMİYORUZ!

Merhaba TV'nin sokak röportajında konuşan Konyalı bir vatandaş, şunları söylemişti: “Kendi köyümüze gidemiyoruz. Sıla-i Rahim yapamıyoruz. Bu nasıl Müslümanlık? Yabancılar geliyor, bir maaşıyla burada 1-2 ay tatil yapıyor, biz köyümüze gidemiyoruz. Bu nasıl düzelecek? Vallahi perişanız.”

BÜYÜKŞEHİR'E ÇAĞRI: İLÇELERE OTOBÜSLER KALDIRIN

Konya'dan ilçelere sefer yapan minibüs ve otobüs bilet tarifesinde artışa gidilmesi, vatandaşı kızdırdı. Birçok Konyalı, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelere sefer düzenlemesi gerektiğini söyledi. Yine Konyalılar tarafından İzmir örneği verildi. İzmir'de en ücra noktaya dahi belediyenin otobüslerinin gittiği belirtildi. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelere sefer yapmasıyla birlikte tek elin ortadan kalkacağı, fiyatların daha düzenli olacağı, hizmet kalitesinin artacağı vurgusu yapıldı.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum