Vücut analizi ilgi görüyor

Vücut analizi ilgi görüyor

Günümüz insanın en büyük sorunlarından bir tanesi de fazla kilo sorunu. İnsanlar fazla kilolarından kurtulmak için hangi yolu bulsalar deniyorlar.

Son yıllada fazla kilolardan kurtulmak isteyen insanların yardımına bitki çayları ve bitkisel ürünler koşuyor. Birçok insan vücut analizi yaptırmadan kilom var diyerek çevresinden duyduğu bitkisel ürünleri kullanmaya çalışıyor. İnsanların vücutlarındaki bulunan maddelerin oranlarını öğrenmeleri bu bağlamda büyük önem taşıyor. Bunu anlayabilmek için de vücut analizi yaptırmak gerekiyor. Yapılan vücut analizi ile insanlar vücutlarındaki yağ, kas, su oranlarını, metabolizma yaşını öğreniyorlar. Konya'da bitkisel ürün satan Bekir Karahan insanların dertlerine çare olabilmek için hem bitkisel tedavilerde onlara yardımcı oluyor hem de gelen vatandaşın vücut analizini ücretsiz yaparak onların vücut yapılarını öğrenmelerini sağlıyor.
EMEKLİLİKTEN SONRA BİTKİSEL ÜRÜNLERE YÖNELDİ
 Emekli olduktan sonra bitkisel ürünler ile uğraşmaya başladığını söyleyen Karahan, “Emekli olduktan sonra kendimi bitkisel ürünler konusunda eğitmeye karar verdim. Bunun için de yurt içinde ve yurt dışında bitkisel ürünler hakkında eğitimler aldım, çeşitli seminerlere katıldım. 2003 yılından bu yana da bitkisel ürünler satarak insanların sağlıklarına bitkiler ile destek olmaya çalışıyorum, 6-7 senedir bu meslekte büyük tecrübe sahibi oldum. Derdine derman bulmak için gelen vatandaşlara elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.
VATANDAŞLARIN VÜCUT ANALİZİNİ ÜCRETSİZ YAPIYORLAR
 Vatandaşlara ücretsiz vücut analizi de yaptıklarını söyleyen Karahan, “Vatandaşlarımızın birçoğu kilolarından muzdarip durumda. İnsanlar kilolarından şikayetçi olduğu gibi vücut analizlerini de bilmiyorlar. Bizde vatandaşa vücut analizlerini öğrenmeleri konusunda, onların vücutlarında yağ, su, kas oranlarından hangisinin fazla olduğunu vücudunun yaşına ve boyuna göre hangi kiloya, yağ, kas ve su oranına sahip olması gerektiğini çıkan sonuçlara göre anlatıyoruz” diye konuştu.
Vücut analizini ücretsiz yaptıklarını belirten bitkisel ürün satıcısı Bekir Karahan, “Yurt dışından getirdiğimiz alet ile vatandaşların vücut analizlerini yapıyoruz. Bu hizmeti gelen vatandaşlara ücretsiz olarak sunuyoruz. Vücut analizini öğrenmek için gelenler ayakkkabılarını ve çoraplarını çıkarıyorlar. Çünkü analiz yapan alete ayaklarının direk temas etmesi gerekir. Aneliz yapan aletin üzerine çıkan vatandaşların yaşlarını ve boylarını makineye girdikten sonra 3 dakika içerisinde kişinin vücudundaki yağ oranı, su oranı, kas oranı, metobalizma yaşı gibi sonuçları çıkıyor. Daha sonra kişini kilosunu ve yaşını bilgisayarda ki sisteme giriyoruz. Orada kişinin olması gereken kilosu yazıyor. Çıkan diğer değerler de fazla, normal, normalin altında sonuçlar olarak görünüyor. Bu sonuçları da hastanın kendisine söylüyoruz. Gelen hastaların genelde kilosu fazla oluyor. Birçok hastaya da fazla fazla su içmesini öneriyoruz. İnsanlar 25 kiloya 1 litre su içmeliler. Bu sayede daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilirler” ifadelerini kullandı.  
Karahan, “Vücut analizi yaptırıp da kilosunda veya diğer değerlerinde anormallik olan kişilerin bizden herhangi bir bitkisel ürün almaları gerekmemektedir. Eğer isterlerse biz onlara yeşil çayı öneriyoruz. İstemezse vatandaşlar analiz sonucunu alıp gidiyor” diye konuştu. Karahan analiz yaptırmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu da sözlerine ekledi.  

MUSTAFA ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.