Virüs 19 Mayıs kutlamarına engel olamadı 

Virüs 19 Mayıs kutlamarına engel olamadı 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Koronavirüs tedbirleri kapsamında çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Sosyal mesafe kuralına uyularak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin’in Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ile  başlayan  kutlamalar  çeşitli etkinliklerle devam etti. 

Bayram programı kapsamında bugün saat 19.19’da Büyükşehir Belediye Stadyumu ile Karatay Spor ve Kongre Merkezinde milli sporcuları, yurtların ses sistemlerinden ise gençler ve öğrenciler tarafından İstiklal Marşı okundu.

Yine gün içerisinde İl Müdürlüğü antrenörleri site gibi toplu yaşam alanlarına giderek vatandaşlara evlerinin pencere ve balkonlarında spor egzersizleri yaptırdı.

Halk Oyunları Eğitmenleri tarafından ise evlerinin pencere ve balkonlarında bulunan vatandaşlarının da katılımıyla Konya yöresine uygun halk oyunları oynandı.

Gençlik Merkezi üye gençleri tarafından ise dijital platformlarda Gençlik Marşı, Gençliğe Hitaben Şiirler, Atatürk’ün Samsun’a Çıkış Tasviri (3 Boyutlu), Memleket Türküleri, Gençlere Öğütler, Suriyeli öğrenciler tarafından İstiklal Marşı’nın okunması, Akıl ve Zeka Oyunları, Uçurtma Etkinliği ve Folklor çalışmaları yapılacak.

SPOR SERVİSİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.