VİAD'dan yurt dışı atağı
Vizyoner İş Adamları Derneği (VİAD) 30 Eylül – 3 Ekim 2025 tarihleri arasında DEİK / Türkiye-Kazakistan İş Konseyi tarafından düzenlenecek Astana-Almatı Çalışma ziyareti programına katılacak. Programda Konya’daki DEİK Üyeleri, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Odası’na kayıtlı üyeler yer alacak.
Programla ilgili bilgiler veren VİAD Kurucu Genel Başkanı Atilla Sinacı, "Bu çalışma ziyareti, sadece iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişimine değil; aynı zamanda Türk dünyasının stratejik geleceğine ve Konya iş dünyasının uluslararası açılım potansiyeline de doğrudan katkı sağlayacaktır" dedi.
'KAZAKİSTAN İLE EKONOMİK VE KÜLTÜREL KÖPRÜ KURUYORUZ'
Sinacı şu bilgileri verdi: "Program kapsamında, Kazakistan'ın başkenti Astana ve ticaret merkezi Almatı’da birçok stratejik kurum, kuruluş ve Bakanlıklarla toplantılar gerçekleştirilecektir. Bunlar arasında; T.C. Astana Büyükelçiliği, T.C. Almatı Başkonsolosluğu, Kazakistan Ticaret ve Entegrasyon Bakanlığı,
Kazakistan Sanayi ve İnşaat Bakanlığı, Kazakistan Enerji Bakanlığı, Kazakistan Ulaştırma ve İnşaat Bakanlığı,Kazakistan Tarım Bakanlığı, Kazakistan Ulusal Girişimciler Odası, Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası, Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Yatırımlar Komitesi, Almatı Valiliği, Kaspi.kz (Hepsiburada'nın Kazakistan partneri), Alatau Teknoparkı Özel Ekonomi Bölgesi, Türk-Kazak İş İnsanları Birliği TÜKİB, Kazakistan Ulusal Girişimciler Odası ATAMEKEN Almatı Şubesi yer alacaktır. Bu görüşmeler, sadece yatırım değil; aynı zamanda teknoloji transferi, ticaret hacmini büyütme, lojistik iş birlikleri ve dijital ekonomi gibi çok yönlü fırsatlar sunmaktadır. Konya, sanayi üretim kapasitesi, nitelikli iş gücü, savunma sanayi, tarım makineleri, gıda sanayi, otomotiv yan sanayi ve yüksek katma değerli ihracat kabiliyeti ile Türkiye’nin yükselen üretim merkezlerinden biridir. Kazakistan gibi büyük coğrafyalara sahip, genç nüfuslu ve gelişen pazarlara hitap eden ülkelerle Konya’nın üretici firmalarının bağ kurması; sadece yeni ticaret yolları değil, aynı zamanda ortak değerler etrafında şekillenen güçlü bir gelecek vizyonu oluşturacaktır. Bu nedenle VİAD olarak, bu programa katılımı bir diplomatik temasın ötesinde; bir vizyon hamlesi olarak değerlendiriyoruz."
VİAD BU SÜRECİN BİR PARÇASI
VİAD'dan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "VİAD, kurulduğu günden bu yana sadece iş geliştirmekle değil, aynı zamanda ahlaki değerleri önceleyen, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen ve yeniliğe açık bir iş dünyası kültürü inşa etmeyi hedeflemektedir. Kazakistan ziyaretimizde de bu değerlerle hareket edecek; sadece kazanç değil, karşılıklı kalkınma, kültürel yakınlaşma ve stratejik birliktelik peşinde olacağız. Bu ziyaret, aynı zamanda Türkiye’nin Türk Devletleri Teşkilatı, Orta Koridor Projesi ve Orta Asya ile bütünleşme stratejisinde önemli bir adımı temsil etmektedir. VİAD olarak bu sürecin bir parçası olmak, sorumluluk almak ve gelecek nesillere daha güçlü bir ekonomik yapı bırakmak bizler için son derece değerlidir. DEİK/Türkiye-Kazakistan İş Konseyi Başkanı Sayın Selçuk YÜCE’nin Başkalığındaki çalışma ziyaretinde; Kurucu Genel Başkanımız Atilla SİNACI, VİAD ile birlikte Konya’nın girişimci ruhunu ve Türkiye’nin vizyoner iş dünyasını temsil edecektir. Bu bağlamda; üyelerimiz için yeni pazarlar açmak, Konya sanayicisine uluslararası bağlantılar kurmak ve girişimcilere yol haritası çıkarmak amacıyla katıldığımız bu program, derneğimizin ilk uluslararası organizasyon deneyimi olmasının yanı sıra birçok yeni stratejik ortaklığa da kapı aralayacaktır. Türk-Kazak dostluğu, tarihi bağlarımızdan güç alan bir kardeşliktir. Bu kardeşliğin 21. yüzyıldaki karşılığı; ortak yatırımlar, karşılıklı kalkınma projeleri ve sürdürülebilir ekonomik iş birlikleriyle inşa edilecektir. VİAD olarak, bu vizyonun parçası olmaktan, Konya’nın iş dünyasına uluslararası bir soluk kazandırmaktan ve Türkiye-Kazakistan ilişkilerine iş dünyası perspektifinden katkı sunmaktan onur duyuyoruz."
Kaynak:Mehmet Ali Nurullahoğulları





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.