Velilerden Dershanelerin Kapatılmak İstenmesine Tepki
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘dershaneye durumu iyi olanların çocukları gidiyor’ açıklamasının ardından bir araya gelen veliler açıklamayı protesto etti.
İstanbul Esenler'de bulunan Tomurcuk Dershanesi'nde çocuğu eğitim alan yaklaşık 50 veli dershanelerin kapatılması ve Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya tepki amaçlı bir araya geldi. Düşüncelerini dile getiren veliler, dershanelerin kapatılmamasını istedi.
Kolejlerdeki çocukların 18 kişilik sınıflarda okuduğunu, kendi çocuğunun ise sınıf mevcudunun 58 kişi olduğunu ifade eden Nejla Kıdıl isimli veli, "Dershaneye giden ve gitmeyen çocuklar arasında eşitsizlik olduğu söyleniyor. Eğer eşitsizlik varsa o zaman siz ilk önce kolejlere bir el atalım bakalım. Koleje gidiyor çocuk 18 kişi benim çocuğum 58 kişi ile okuyor. 58 kişi içerisinde benim çocuğum ne alabilir? Birde bu hak benim. Devlet o zaman okulları öyle bir yapacak ki devlet okullarını, çocuğum benim fen lisesine gitmek istediği zaman Anadolu lisesine gitmek istediği zaman benim çocuğumun açığı olmayacak. Benim öğretmenlere bir şey dediğim yok ama 58 kişilik bir sınıfta benim çocuğum ne alabilecek?" şeklinde konuştu
Dershanelerin kapatıldığı zaman evlerde özel derslerin verileceğini belirten dershane Müdürü Mücahit Eraslan ise "Üç şey var dershane kapatılmasıyla ilgili bir, kanunla kapatılması mümkün değil. İkincisi kapatıldığı zaman yer altına inmesi veya evlerde etütlerin açılması veya evlerde özel ders verilmesi ortaya çıkacak. Üçüncüsü de dershaneler ile ilgili süreçte öğrencilerde velilerde haksız bir rekabete uğramış olacaklar." diye konuştu.
Okuldaki derslerin yeterli olmadığını söyleyen dershane öğrencisi Tuana Köle'de, "Okuldaki dersler her zaman yeterli olmuyor. Dershanede bu eksikliklerimizi tamamlamış oluyoruz o açıdan dershanelerin kapatılmasını kesinlikle istemiyorum." dedi.
CİHAN
Kaynak:





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.