Vatandaş ikinci el otomobil tercih ediyor! Fiyatlar bu tarihte aniden yükselecek

Vatandaş ikinci el otomobil tercih ediyor! Fiyatlar bu tarihte aniden yükselecek

Türkiye'de ikinci el araç fiyatlarında düşüş bekleyen milyonlarca vatandaş var. Piyasa şartlarından dolayı fiyatların yükselişe geçeceği açıklandı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel sektörle ilgili açıklama yaptı.

Türkiye'de ekonomik koşulların zorlaşmasıyla otomobil satın almak hayal oldu. Eskiden yeni işe başlayan bir genç kısa sürede bir otomobil satın alabiliyordu. Şimdilerde en ucuz ikinci el otomobilin ortalama fiyatı 300 bin liraya yükseldi. Ayda 5 bin lira biriktiren bir vatandaş bu otomobili 60 ayda yanı 5 yılda alabiliyor. Otomobil fiyatlarının yükselişinden herkes şikayetçi. Son aylarda talebin düşmesiyle ikinci el araç fiyatları düştü. Buna rağmen piyasada bir hareketlilik yaşanmadı. Vatandaş fiyatların daha da düşmesini beklerken kötü haberi sektör temsilcisi verdi.

araba-satis.jpg

SEKTÖRDE HAREKETLİLİK BAŞLADI

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel bayram sonrasında araç piyasasında yaşanacaklar hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Ertemel, vatandaşların merak ettiği konular hakkında önemli duyurularda bulundu. Ertemel,"Otomobil piyasasında ilk hareketlilik Şubat ayı itibariyle başlamıştı. Mart ayında artarak devam eden satış adetlerinin ardından yaklaşan Ramazan Bayramı etkisiyle Nisan ayında da hareketlilik artarak devam ediyor. Yaz sezonunun yaklaşması sebebiyle sıfır ve ikinci el otomobil piyasasında hareketlilik önümüzdeki aylarda da sürecektir.

piyasa.png

ŞUAN İKİNCİ EL OTOMOBİL DAHA CAZİP

Özellikle ikinci elde sözünü ettiğimiz hareketlilik şu an için beklenen seviyenin altında olmasına rağmen sıfır otomobilde yaşanan fiyat artışları sonrası ikinci el otomobil daha cazip konumda olduğundan, kullanıcı tercihinin ikinci el piyasasına kayarak ikinci elde beklenen seviyeye yaz aylarında ulaşılacağı ve yılın ikinci yarısının 'otomotivde ikinci el dönemi' olacağı kanaatindeyiz.'' dedi.

piyasa-2.jpg

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI DAHA ÇOK ARTACAK

Ertemel''İkinci el otomobil piyasasında beklenen talebin ilk emareleri başlamış durumda. Yaz ayları itibariyle beklenen talebin yakalanmasıyla beraber ikinci el fiyatları bu süreçte sıfır otomobile istinaden bir miktar daha fazla oranda yükseliş gösterebilir.

pazar-2.jpg

Tüm bu piyasa koşulları ve süreç değerlendirildiğinde, içinde bulunduğumuz dönemde otomobil almayı düşünen vatandaşlarımızın tercih, ihtiyaç ve bütçelerine göre ikinci el veya sıfır otomobil almaları avantajlı olacaktır.''

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum