Vatandaş gaza bastı! Doğalgaz tüketimde peşpeşe rekorlar geliyor

Vatandaş gaza bastı! Doğalgaz tüketimde peşpeşe rekorlar geliyor

Yılın son ayında vatandaşın doğalgaz tüketimi de arttı. Gelen son verilerle birlikte doğalgaz tüketimlerinde peşpeşe yeni rekorlar geliyor.

Soğuk havaların daha da kendini hissettirmesiyle hanelerdeki doğalgaz tüketim seviyesi de arttı. Soğukların bastırmasıyla birlikte günlük doğal gaz tüketimi rekora koşuyor.

Günlük tüketim, en son 8 Ocak 2019’da 245 milyon metreküple rekora ulaşmıştı. Bugün için beklenen tüketim 244 milyon metreküp. Günlük tüketimde peş peşe yeni rekorlar bekleniyor. Türkiye’nin doğal gaz tüketimi yıllara göre dalgalı bir seyir izliyor. Yıllık tüketim, 2017’de 53 milyar 857 milyon, 2018’de 50 milyar metreküp, 2019 yılında 46 milyar 835 milyon olmuştu. Bu yıl, 45 milyar metreküp olması bekleniyor.

TÜKETİM HIZLA ARTIYOR

Günlük tüketim miktarı, yılın son ayı olan Aralık’ın ilk yarısında Türkiye’nin büyük bölümünde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi üzerine 200 milyon metreküp olarak gerçekleşti. Yılın son günlerde ise kar ve soğuk havanın bastırmasıyla birlikte hızlı bir artış meydana geldi Haftanın başında 228 milyon metreküpe çıkan günlük tüketim, ardından 240 milyon metreküpe ulaştı. Bugün de 244 milyon metreküpe yükselmesi ve izleyen günlerde de bu trendin devam etmesi öngörülüyor. Günlük tüketim, en son 8 Ocak 2019’da 245 milyon metreküple rekora ulaşmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.