Valisi Altınok, Mercedes fabrikasını gezdi

Valisi Altınok, Mercedes fabrikasını gezdi

Aksaray Valisi Selami Altınok, Mercedez-Benz Aksaray fabrikasını ziyaret etti.

Mercedes-Benz Aksaray Kamyon Fabrikası Müdürü Gerald Jank, Üretim Müdürü Fuat Karakaya ve diğer yetkililerden bilgi alan Altınok, fabrikanın Aksaray'da önemli bir sanayi tesisi olduğunu söyledi.
    
Yıldızlı kamyonların Aksaray'da üretilmesinin yanında, yan sanayi kuruluşlarının yatırımları ve sağlanan istihdamın da çok önemli olduğunu ifade eden Altınok, fabrikanın artan üretim rakamları ve yeni yatırımlarının kendilerini memnun ettiğini belirtti.
    
Gerald Jank ise 25 yıldır Aksaray'da sürekli yeni yatırımlarla büyüyen fabrikaya, yeni yılda toplam 130 milyon avroluk yeni üretim holleri ve boyahane yatırımı yapılacağını dile getirdi.
    
Yeni üretim hattının Ocak ayında devreye sokulacağını anlatan Jank, şunları kaydetti:
    
''Yeni üretim tesisleri, Daimler bünyesinde bulunan en modern üretim tesisi olacak. Parça tedariklerini de daha çok Türkiye'den almaya başladık. Fabrikamızda bulunan laboratuvar ve test merkezinde Türkiye'deki tedarikçilerden alınan parçaların çok iyi sonuçlar verdiğini ve Almanya'dan alınan parçalarla aynı olduğunu gördük. Fabrika, kendi kalifiye elamanlarını yetiştirmek için eğitim yatırımlarına da büyük önem veriyor.''
    
Jank, eğitim merkezine her yıl sınavla öğrenci aldıklarını, eğitim alan öğrencilerden 20'sini fabrika bünyesine kattıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.