Vali Özkan başkanlığında "Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı" yapıldı

Vali Özkan başkanlığında "Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı" yapıldı

Konya Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında, "Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı" video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Yeşilay Konya Şubesi tarafından zararlı alışkanlıklarla mücadele ve toplumu bilinçlendirme konusundaki faaliyetler hakkında katılımcılara yönelik bilgilendirme sunumlarının gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, toplantıdaki konuşmasına yer verilen Vali Özkan, "Ulusal ve İl Düzeyinde Zararlı Maddelerle Mücadele Eylem Planı'mız var. Günümüzde zararlı maddeler, en büyük toplumsal riski oluşturmaktadır. Zararlı Maddelerle Mücadele Eylem Planımı'zda, bütün kamu kurum ve kuruluşları Valiliğimizin koordinasyonunda faaliyet göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Zararlı maddelerle mücadele konusunda ebeveynlere büyük görevler düştüğüne değinen Vali Özkan, şunları kaydetti:

"Hem madde arzının ve talebinin azaltılması, hem de bu kötü alışkanlığa maruz kalmış kişilerin ve ailelerin rehabilitasyonu ile ilgili faaliyetler eş güdüm halinde icra edilmektedir. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızla, vatandaşlarımızı ve gelecek kuşaklarımızı zararlı maddelerden koruyarak sağlıklı bir toplum ile sağlıklı bireyleri yetiştirme hedefimize odaklanmış olacağız."

Vali Özkan, bağımlılıkla mücadelenin etkili ve kapsamlı bir şekilde sürdürüleceğini belirterek, gençleri ve toplumu bağımlılıktan korumak için her kurumun çok titiz çalışması gerektiğini vurguladı.

Toplantıya Vali yardımcıları Mehmet Aydın, Fatih Ahmet Kurt, Hacı İbrahim Türkoğlu, Dr. Mehmet Ali Özkan, Faruk Bekarlar ve Aydın Erdoğan, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Karatay Kaymakamı Zafer Orhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Murat Kozoğlu, kurum amirleri ve STK'ların katıldığı bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.