Vali Mutlu tartışılan kişinin kimliğini açıkladı
Taksim Meydanı’na sabahın erken saatlerinde çok sayıda polisle müdahale edildi. Müdahalede AKM ve Atatürk Anıtı'ndaki parti bayrakları ve flamalar söküldü. Polis Gezi Parkı'na herhangi bir müdahalede bulunmadı. Hürriyet'in haberine göre, yapılan polis müdahalesi sırasında aniden ortaya çıkan bazı kişiler dikkat çekti. Sosyal medyada çok tartışılan 'beldeki şişkinlik' fotoğrafına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu cevap verdi. Vali Mutlu daha sonra twitter'da yaptığı açıklamada belinde silah olduğu iddia edilen kişinin SDP'li olduğunu ve yakalandığını açıkladı.
Polise Molotof kokteyli ve havai fişek atan saldırganlar sosyal medyada da gündemin ilk sırasına oturdu. Twitter’da yapılan yorumlarda molotofçuların polis müdahalesi ile aynı anda ortaya çıktığı ve organize bir şekilde polise saldırıda bulunduğu yazıldı.
VALİ KİMLİĞİNİ AÇIKLADI
Valisi Hüseyin Avni Mutlu bu iddialara önce basın toplantısında daha sonra ise twitter üzerinden cevap verdi. Vali Mutlu, yazdığı mesajda şu ifadeleri kullandı:
-Taksim'de telsizli ve muhtemelen silahlı görüntüsü sosyal medyada paylaşılıp, polis olduğu iddia olunan kişi yakalandı. O SDP'li bir eylemci.
-Kişinin adı U. B. Daha önce Devrimci Karargah operasyonunda 6 ay cezaevinde kalmış birisi. Polis diyenlere duyuruyorum, bilginize.
İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada Silahlı ve telsizli kişi daha önce Devrimci Karargah operasyonunda tutuklanan Ulaş Bayraktaroğlu



Polise havai fişek düzeneği ile saldıran kişinin belindeki kabarıklık dikkat çekti. Sosyal medyada beldeki cismin silah olduğu iddia edildi.

Havai fişek atan aynı kişinin daha sonra polise molotof kokteyli ile de saldırdığı görüldü.

Polise saldıran bazı eylemcilerin ellerinde telsiz olduğu da iddia edildi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise bazı marjinal grupların kendi aralarında telsizle iletişim kurduğunu söyledi.

Müdahalenin başlamasıyla birlikte bölücü örgüt PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyan bazı kişiler Taksim Meydanı'nda görüldü.





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.