Vakıflar Konya Şubesi dualarla  hizmete açıldı 

Vakıflar Konya Şubesi dualarla  hizmete açıldı 

Tarihi Buğday Pazarında bulunan Vakıflar Konya Şubesi'nin açılışı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Mağazada zeytin ve zeytin ürünlerinin satışı gerçekleştirilecek

Vakıflar Genel Müdürlüğü; Ayvalık, Burhaniye, Havran, Küçükkuyu, Altınoluk, Edremit ilçelerini içine alan ve Edremit Körfez Bölgesi üzerinde 14.000 dekar arazide bulunan zeytin arazilerinden elde edilen ürünleri Ayvalık Vakıf Zeytinlikler İşletme Müdürlüğü eliyle işleyerek, Vakıflar markası adı altında tüm ülkede gerek internet üzerinden gerek satış noktaları ile ürün pazarlamasını gerçekleştiriyor. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği Vakıflar'ın Konya Şubesi açıldı. Gerçekleştirilen acılaşa Ak Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir,  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekter Yardımcısı Ercan Uslu, Meram Belediye Başkanı, Mustafa Kavuş, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

adsiz-009.jpg 

 VAKIFLAR MEDİNİYETİMİZ YAPI TAŞLARIDIR 

Açılışta konuşan Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, “Vakıfların medeniyet tarihi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: “Geçmişten günümüze ecdadımız bu hayır sistemini devam ettirebilmek için akar ve hayrat sistemini birlikte yürütmüştür akarlar hayrat sistemini yaşatmış ve günümüze kadar ulaştırmıştır. Bugün Kapu Camii, Alaeddin Camii, Şerafettin Camii gibi tarihi camilerimiz ayakta ise bu vakıflar sayesinde olmuştur. Bugün bir akar niteliğinde olan Balıkesir işletmemizin yaklaşık 160 binden fazla ağaçtan gelen zeytini yağının üretildiği ürünlerin satıldığı bir iş yerini açıyoruz. Böylelikle hayır sistemini akar olan bir işyerini açmış olacağız. Vatandaşlarımızın buradan almış olduğu ürünler hayır sistemine aktarılacaktır. Burada açılacak olan bu satış noktası 6’ıncı il olacak, Türkiye’de şuan 12 vakıf işletmesi var 13’cüsünü bugün Konya’da açmış olacağız inşallah. Vakıflar tarihtir, güvendir sağlıktır ve lezzettir. Vakıflar geçmişten geleceğe taşınan bir köprüdür. Sosyal dayanışmanın temsilcisidir ve özü insandır. Bu anlayışlar ile katkısız ürünler ile vatandaşlarımıza hem hizmet edeceğiz hem de hayır işlerinde ön ayak olmuş olacağız.” 

VAKIFLAR TARİHLE GEÇİŞ ARASINDA KÖPRÜDÜR 

Açılışta konuşan Meram Belediyesi Mustafa Kavuş, “ Vakıflar bizim tarihimiz kadar eskidir. Bugün Konya’mızda ve birçok ilimizde tarihi eserler yaşıyor ise ve hala dimdik ayakta isi bunların arkasında vakıflar vardır. Geçmişte sokak hayvanların beslendiği vakıflar kurulması çok ince çok hassas konularda bile vakıfların kurulmuş olması ecdadımızın ne kadar ince ne kadar hassas olduğunu göstergesidir. Elhamdülillah bu vakıf geleneğini hala yaşıyor. Bugün de bunun en iyi örneklerinden olan bu satış noktasının açılışı için buradayız. Buradan hem doğal hem sağlıklı ürünler alırken aynı zamanda hayır çalışmasında bulunmuş oluyoruz Konya’mıza vakıflarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

VAKIFLAR TARİHDİR 

Vakıfların çok önemli işler yaptığını belirten Hacı Ahmet Özdemir, “Vakıflar genel müdürlüğü adına açılan bu satış noktası geçmişten günümüze taşınan en önemli hayır hizmetleri arasında yer almaktadır. Buradan satılan ürünlerden elde edilen kazanımlar ile birçok caminin inşaatına harcanmaktadır. Bu yönüyle hem ticaret gelişirken aynı zamanda hayır kolları da genişlemektedir Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 Yapılan konuşmaların ardından Meram Müftüsü Zekeriya Koçak’ın yaptığı duanın ardından kurdele kesimi Vakıflar Konya Şubesi hizmete açıldı.

SAİT ÇELİK     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.