Vaka sayıları yeniden artıyor!

Vaka sayıları yeniden artıyor!

Vaka sayıları yeniden artıyor. Özellikle bayram sonrası vakalarda gözle görülür oranda bir artış yaşandı. Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk, “Toplu alanlarda mümkün oldukça mesafeye dikkat etmeli ve maske takmalıyız” dedi

Haftalık yeni tip koronavirüs (Covid-19) sayıları açıklanıyor. 4-10 Temmuz arasında 117 bin 95 vaka tespit edildi, 31 kişi yaşamını yitirdi. Yeni tabloya göre Haziran ayı başı verileriyle karşılaştırıldığında vaka sayısında artış oranı 17 kat olurken, Temmuz ayı başında ise 5 kat olarak gerçekleşti. Vaka sayılarının artışa geçmesinin ardından vatandaş, “Kâbus geri mi dönüyor” sorusunu sormaya başladı.

BAYRAMDA MESAFE KURALI HİÇE SAYILDI!

Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk, konu ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Koronanın tekrar artışa geçtiğini, kolay bulaştığını ifade eden Öztürk, tedbirsiz davranıldığına dikkat çekti. Bayramda vatandaşın mesafeye dikkat etmediğini, insanların kapalı alanlarda çok sık bir araya geldiğini de vurgulayan Öztürk, “Toplu alanlarda mümkün oldukça mesafeye dikkat etmeli ve maske takmalıyız” dedi.

KRONİK HASTALIĞI OLANLAR DAHA DA DİKKAT ETMELİ

“Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), uzun bir süredir vaka sayılarının yeniden artışa geçtiği konusunda uyarılarda bulunuyordu” diyen Öztürk, daha sonra şunları kaydetti: “Sağlık Bakanlığı da bu konuda açıklama yaptı. Haftalık vaka sayısı artıyor. Hastalık ağır değil, daha hafif geçiyor ama bulaşıcı. Kronik hastalığı olanlar çok daha fazla dikkat etmeli. Hatırlatma dozu, mutlaka yaptırılmalı. Önümüzdeki süreçte vaka artışlarına bağlı olarak yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağına bakacağız.”

İÇ ANADOLUNUN EN AZ AŞILANAN İLİ KONYA

Türkiye genelinde en az iki doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfusun ikinci doz aşı yaptırma oranı yüzde 85. 54 oldu. 1. doz aşı yaptıranların oranı ise yüzde 93.23 oldu. Konya, aşılanma yüzdesinde Türkiye genelinin altında yer aldı. İç Anadolu bölgesinde ise aşılanma oranının en düşük olduğu il yüzde 76.1 oranıyla Konya oldu.

KOVİD VAKA SAYISI HAZİRAN'IN İLK HAFTASINDA 7 BİN 322'YDİ

Sağlık Bakanlığı Haziran'ın ilk haftasında açıkladığı koronavirüs tablosunda vaka sayılarını 7 bin 322 olarak açıklanmıştı. Yine Bakanlık, 27 Haziran-3 Temmuz’da 26 bin 635 vaka, 17 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti. Son 1 ay içerisinde vaka sayısı 17 kat arttı.

TEST AMACIYLA HASTANEYE BAŞVURAN KİŞİ SAYISI ARTTI

Sosyal medya üzerinden koronaya yakalandığını duyuran vatandaş sayısı da arttı. 4 doz aşı olmuş vatandaşların da koronaya yakalandığını duyurması dikkatlerden kaçmadı. Koronaya yakalananlar yeniden tedbir amaçlı karantinaya girdi. Temaslı olanlar da yayılımı azaltmak adına kendini korumaya aldı. Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'da da vaka sayılarının arttığı bilgisine ulaşıldı. Test amacıyla hastaneye başvuran kişi sayısında ise artış gözlemlendi. Şu an Konya'da polikliniklerde ve yoğun bakımlarda ciddi bir yoğunluğun olmadığı da öğrenildi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.