Uzman isimden kritik altın ve gümüş analizi

Uzman isimden kritik altın ve gümüş analizi

Altın yükselişini hız kesmeden sürdürüyor. Piyasalarda çeyrek altın kaç liradan satılıyor? Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu altın, gümüş ve Merkez Bankası değerlendirmesini yaptı.

Altın fiyatları haftanın ikinci iş gününde yükselişe geçti.  Merkez Bankası'ndaki görevden alma depremi sonrasında hızlı bir yükseliş yakalayan gram altın durağan görüntüsünden sıyrılarak 450 liradan 454 lira bandına kadar tırmandı. Altın fiyatlarındaki yükseliş sonrası dolar kuru da yükseldi. Dolar kuru 8 lira 15 kuruş seviyesine geldi. Küresel piyasalarda ve yerel ekonomide yaşanan kriz piyasaların yükselmesine neden oldu. Altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan yükselişi değerlendiren teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu sosyal medya hesabından önemli tespitlerde bulundu.

ALTIN YÜKSELİŞE DEVAM EDİYOR 

Küresel piyasalarda tırmanışta olan altın fiyatları kriz algısının yüksek olmasından dolayı geçtiğimiz hafta mola verdiği yükselişine devam ediyor. Dalgalı seyrini sürdürmesi beklenen altın fiyatlarındaki yükseliş altın ürünlerindeki fiyatların tırmanmasına neden oldu. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 751 liradan satılırken, Cumhuriyet altını 3 bin 60 liradan, 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 416 liradan satıldı. Gram altın fiyatlarında yaşanan yükseliş gümüş fiyatlarına da yansıdı gümüşün gram fiyatı 6 lira 54 kuruşa yükseldi. Gram gümüş fiyatlarındaki yükseliş ons tarafına da yansıdı. Gümüşün ons fiyatı ise 25 dolar civarında seyretti.

TUNÇ ŞATIROĞLU'NDAN ALTIN, GÜMÜŞ VE PİYASA YORUMU

Altının ons fiyatı ise 1725 dolar aralığına kadar çıktı. Altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili analizlerde bulunan teknik analiz uzmanı ve finansçı Tunç Şatıroğlu, "Altın gümüş rasyosunda Wavetrend osilatörümüz SAT'a döndü. Bugün düşen trend çizgisini yukarı kıramazsa tekrar gümüşün altın karşısında güçlenmesini beklerim. Bugün yurtdışı piyasaların tamamı açık. Perşembeden sonra dolar  için bütün piyasaların açık olduğu ilk gün olacak. Yükseliş hız kesmiş görünüyor ancak ABD 10 yıllıklardaki cuma günkü artış bir miktar gerilemiş ve dolar endeksi de dirençten dönmüş. Bunlar altın için pozitif. "İfadelerini kullandı.

ERİYEN MERKEZ BANKASI REZERVLERİ NE OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası'ndaki Naci Ağbal'ın görevden alınıp yerine Şahap Kavcıoğlu'nun getirilme süreciyle ilgili de konuşan finans uzman Tunç Şatıroğlu, "Rezervlerdeki 3 milyar dolarlık azalmaya rağmen dolar kurunun hala daha Naci Ağbal'ın görevden alındığı tarihe göre yüzde 11,5 yukarıda olması çok üzücü" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum