Üreticinin enflasyonu hız kesmiyor! Maliyetlerde artış sürüyor

Üreticinin enflasyonu hız kesmiyor! Maliyetlerde artış sürüyor
Tarımda maliyet artışının önün alınamıyor. Tarımsal girdi fiyat endeksi temmuzda yıllık yüzde 34,22 arttı, aylık yüzde 3,68 arttı.

Tarımsal girdi fiyat endeksinde (Tarım-GFE), 2025 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 3,68 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 22,22 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,22 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 31,83 artış gerçekleşti.

682592b6536e82bcd1c0dd8a-001.webp

Tarım-GFE artış oranı, haziranda aylık yüzde 2,52, yıllık yüzde 33,88 olmuştu.

Ana gruplarda bir önceki aya göre, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 3,92 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 2,29 artış gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 34,33 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 33,57 artış gerçekleşti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.