Üniversite’nin zor sınavı

Üniversite’nin zor sınavı

Üst üste kaybettiği maçların ardından geçtiğimiz hafta sonu Aliağa Petkimi mağlup ederek moral bulan Üniversitespor, bugün başkent deplasmanında Türk Telekomla karşı karşıya geliyor

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi Lig’in 14. haftasında bugün başkent deplasmanında Türk Telekom’a konuk olacak. Ankara Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 15.00’de başlayacak. Karışlaşmada İsmail Özgün, Zafer Yılmaz ve Kaan Büyükçil hakem triosu görev yapacak. 13 haftanın ardından 18 puanla 13. sırada bulunan sarı mavililer, ligin zirvesi için mücadele eden ve 21 puana 6. sırada yer alan Telekom maçından evine galibiyete dönmenin hesaplarını yapıyor.
Sarı-mavililerde geçtiğimiz hafta forma giyemeyen Alex Dunn ve son transfer Jamar Butler Türk Telekom karşısında takımdaki yerlerini alacak. Aliağa maçını kazanarak 4 hafta sonra galibiyetle tanışan sarı-mavililer Telekom’u mağlup ederek Darüşşafaka maçı öncesi moral bulmak istiyor. Aliağa’yı son saniyeleri kıran kırana geçen maçta 83-82 yenerek düşme hattından uzaklaşan temsilcimizde Play-Off hayalleri yeniden canlandı. Geride kalan 13 haftada 5 kez kazanan sarı-mavili oyuncular, Telekom karşısında galibiyetten başka bir şey düşünmüyorlar. Yönetimin de Aliağa maçında yeniden toparlanmanın sinyallerini veren oyunculara güveninin tam olduğu, takımın Ankara’dan galibiyetle döneceğine inandıkları bildirildi.
Üniversitespor Antrenörü Cengiz Karadağ, zorlu başkent deplasmanından galibiyetle dönmek istediklerini söyledi. Aliağa Petkim maçı ile moral bulduklarını ifade eden Karadağ; “Haftalar sonra çok kritik bir maçta galibiyet alarak Play-Off şansımızı devam ettirdik. Bugün ise oynayacağımız zorlu maçtan istediğimizi alarak iyi bir çıkışın başlangıcını yapmak istiyoruz. Ekimize yeni katılan isimlerle daha iyi bir duruma geldiğimize inanıyorum. Türk Telekom önünde kazanmak için elimizden gelen mücadele örneğinin en iyisini vereceğiz. Bunu başaracak gücümüz var ve evimize getireceğimiz sonuçla tüm Konyalı basketbol severlerin yüzünü güldüreceğiz” diye konuştu. Üniversitespor Genel Kaptanı Murat Çetinkaya ise Aliağa galibiyetini Telekomspor karşısında alınacak iyi bir sonuç ile perçinlemek istediklerini belirterek alacakları sonuçla Play-Off umutlarını devam ettirmek istediklerinin altını çizdi.
14. HAFTA HEYECANI SÜRÜYOR
Öte yandan Basketbol Ligi’nde 14. hafta heyecanı dün oynanan Aliağa Petkim-Galatasaray Cafe Crown maçı ile start aldı. 14. haftada bugün toplam 5 maç oynanacak. Günün aynı saatte başlayacak 2 maçında; Türk Telekom, Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi’ni konuk ederken, Antalya Büyükşehir Belediye de evinde lider Efes Pilsen’i konuk edecek. Günün diğer maçlarında Oyak Renault ile Casa TED Ankara Kolejliler, Beşiktaş Cola Turka ile Pınar Karşıyaka ve Darüşşafaka Cooper Tires ile de Banvit karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Galatasaray Cafe Crown’a mağlup olan Fenerbahçe Ülker, yarın, geçtiğimiz hafta Beşiktaş Cola Turka’yı mağlup eden Erdemir’i Abdi İpekçi Spor Salonu’nda konuk edecek. 14. haftanın kapanış maçı ise 12 Ocak Pazartesi günü Mersin Büyükşehir Belediye ile Kepez Belediye arasında oynanacak ve 14. hafta sona erecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.