Üniversitenin gözü Renaultta

Üniversitenin gözü Renaultta

Beko Basketbol Liginde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Selçuk Üniversitesi, ligin 10. haftasında yarın Bursa temsilcisi Oyak Renault ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Selçuk Üniversitesi, ligin 10. haftasında yarın Bursa temsilcisi Oyak Renault ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamlayarak dün Bursa’ya gitti. Mersin maçının ardından 2 gün bayram arası veren ve 3 gün boyunca günde çift idman yaparak Oyak Renault maçı için hazırlıklarını sürdüren sarı-mavililer dün gece Bursa’ya hareket etti. Bugün Bursa’da karşılaşmanın oynanacağı salonda son antrenmanını yapıp maç saatini beklemeye başlayacak olan temsilcimizde moraller yerinde. Bursa’ya kazanmak için gittiklerini söyleyen takım kaptanı İbrahim Öztürk, “Mersin maçının çok basit hatalarla kaybettik. Bu hatalardan çıkardığımız dersleri sahaya yansıtırsak Oyak Renault maçını kazanacağımızı düşünüyorum. Takım olarak bayram haftası olmasına rağmen hiç ara vermeden ve yoğun bir şekilde çalıştık. Bursa’ya hazır gidiyoruz” dedi.

 

KARADAĞ: TELAFİ ETMEK İSTİYORUZ

 

Üniversitesi’nin antrenörü Cengiz Karadağ, mutlak kazanmak için çıktıkları Mersin Büyükşehir Belediyesi maçını son saniyelerdeki basit hatalarla kaybettikleri için çok üzgün olduklarını söyledi. İlk iki periyotta arzulanan ve hedeflenen bir basketbol ortaya koyduklarını ifade eden Karadağ, şunları kaydetti: “Ancak 3. periyotun 5. dakikasından itibaren takım üst üste top kayıpları ve basit hatalar yapmaya başladı. Ceza atışlarını değerlendiremedik. Rakibimiz basit hatalarımızı değerlendirdi ve 18 sayılık farkı kapatarak son saniyelerde öne geçti. Buna rağmen maçı kazanma fırsatı elimize yine geldi. Ancak yine top kaybı ve basit hatalar sonucu bu fırsatları değerlendiremedik. Her iki devrede, gece ile gündüz arasındaki fark kadar farklı bir basketbol sergiledik. Mutlak kazanmamız gereken bir maçı, basit hatalarla kaybettiğimiz için üzgünüz.” Karadağ, Mersin Büyükşehir Belediyesi karşısında alınan mağlubiyetten sonra Oyak Renault ile deplasmanda yapacakları mücadelenin daha da önem kazandığını belirterek, bu maçı kazanarak kendilerini affettirmek istediklerini sözlerine ekledi.

 

OYAK RENAULT KAZANMAK İSTİYOR

 

Oyak Renault, yarın temsilcimiz Üniversitespor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Antrenör Yücel Platin, yaptığı açıklamada, Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi’ni yenerek 4 maçlık yenilgi serisine son vermek istediklerini söyledi. Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi’nin güçlü bir kadroya sahip olduğunu dile getiren Platin, “Rakibimiz genç ve iyi bir takım. Onun için kolay maç olmayacağını, hatta karşılaşmanın zorlu geçeceğini düşünüyorum” dedi. Platin, maç sonunda istedikleri sonuca ulaşmak için öncelikle fiziksel olarak rakibe üstünlük kurmaları gerektiğini vurgulayarak, “Ribauntlarda iyi olmalı, savunmada rakibe iyi baskı yapmalıyız. Bu yüksek atış yüzdesinden daha çok önemli. Direkt ligdeki konumumuzu belirleyecek olmasından ötürü bu maçı mutlak kazanmamız gerekiyor” diye konuştu. Menajer Sabri Can, ise yaptığı açıklamada, devre sonuna kadar sahalarında 3 kritik maç oynayacaklarını, bunlardan birinin de Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi karşılaşması olduğunu belirterek, özellikle iç sahada yenilgiye tahammüllerinin olmadığını bildirdi. Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi’nin iyi basketbol oynayan bir takım olduğunu belirten Can, “İşimiz kolay olmayacak. Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi maçını mutlaka kazanmamız gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.