Üniversiteli Kemal Şeveşeli Türkiye ikincisi oldu

Üniversiteli Kemal Şeveşeli Türkiye ikincisi oldu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi Binicilik Kulübü Sporcusu Kemal Şeveşeli, Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Engel Atlama Yarışları’nda cm’de 2’nci oldu.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Binicilik Kulübü Sporcusu Kemal Şeveşeli, Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından Ankara Atlı Spor Kulübünde düzenlenen Türkiye Engel Atlama Yarışları’nda 80 ve 85 cm kategorisinde 4’üncü, 95 cm’de 2’nci oldu. Şeveşeli’nin hedefi, Selçuk Üniversitesini binicilik sporunda üst kategorilere taşımak. Binicilik Kulübü Antrenörü Mustafa Kucur da 105 cm kategorisinde parkuru 2’nci olarak tamamladı.

HEDEFİMİZ BİNİCİLİK SPORUNDA DAHA İYİ YERLERE GELMEK”

Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirilen müsabakaları hatasız tamamladıkları için büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Kemal Şeveşeli, “Hedefimiz, Selçuk Üniversitesini binicilik sporunda daha iyi yerlere taşıyabilmek. Binicilik alanında daha da profesyonelleşmek istiyorum. Teknik anlamdaki bilgi ve donanımımızı güçlendirerek koştuğumuz kategorilerde yükselmeye çalışıyoruz. Öncelikle 1 metre ve üzerini görebilmeyi amaçlıyoruz. Bunun için daha çok çalışacağız. 8 yıldır biniciyim ve eğitimi Selçuk Üniversitesinde alıyorum. Konya’da böyle bir tesisin olması büyük bir avantaj. Aileler çocuklarıyla birlikte gelebiliyor. İş yoğunluğunun stresini atıyoruz. Ata dokunduğumuz zaman günün yorgunluğu, negatif enerjisi yok oluyor. Herkese tavsiye ediyorum. Bizlere bu imkânı sunduğu için Selçuk Üniversitesine ve Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

BURADAKİ HİZMET, BAŞKA BİR YERDE YOK”

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Binicilik Kulübü Antrenörü Mustafa Kucur ise şunları söyledi: “Biniciliğe 1998 yılında, 14 yaşında burada başladım. Çocukluğum burada geçti. Atların bakımına, çalıştırılmasına yardımcı oldum. Bu spor, usta çırak ilişkisiyle öğreniliyor. Şimdi yeni çıraklar yetiştiriyorum. 2003 yılında antrenörlük belgesini aldım. 2018 yılında ikinci kademe antrenörlük kursuna katıldım, lisans verme yetkisini kazandım. Hem binici hem de antrenör olarak devam ediyorum. Selçuk Üniversitesi bünyesindeki Binicilik Kulübüne öğrenciler de gelebilir.”

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.