Üniversite sınavında 509 puan alan öğrencinin tercihi kanatlı hayvanlar oldu!

Üniversite sınavında 509 puan alan öğrencinin tercihi kanatlı hayvanlar oldu!

Türkiye ilginç bir tercihe tanıklık etti. Üniversite sınavında dereceye giren öğrenci kanatlı hayvanları tercih etti.

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci heyecanla sonuçları öğrendi. Bazı öğrenciler hayallerine kavuşurken bazıları ise bir sonraki sınava umut bağladı.

Aksaray’da ikamet eden Oğuz Çat ise yaptığı tercihle sosyal medyada gündeme oturdu. YSK sayısal bölümünde 509 puan alarak 13 bininci olan Çat, 225 puanlık Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümünü seçti.

ASLINDA TIP ÖĞRENCİSİ

Habere göre Oğuz Çat, Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi. Ayrıca dijital platformlarda ortaokul ve lise öğrencilerine matematik, kimya ve biyoloji dersleri veriyor. Çat, bu yıl sınava hem öğrencilerine motivasyon sağlamak hem de kendi bilgilerini tazelemek için katıldı. 509 puanlık başarısının tıp fakültesine girdiği yıldan daha iyi olduğunu belirten Çat, tercih yapmayı başta düşünmedi. Ancak tercihlerin bitmesine 1 saat kala “Sınava girdiğim senenin anısı olsun” diyerek sadece bir bölüm yazdığı bir tercih listesi oluşturdu. Bu listedeki tek bölüm ise 225 puanlık Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümüydü. Oğuz Çat YKS macerasını ve neden sadece bir bölüm tercih ettiğini şöyle anlattı:

'KAYIT YAPTIRMAYACAĞIM'

"Tıp, diş hekimliği, eczacılık ya da hukuk gibi bir bölümü yazarak insanların önüne geçip haklarını Yemek istemedim. Bu sebeple kontenjanı boş kalan ve fazla tercih edilmeyen lisans bölümlerini araştırdım. Ayrıca ilginç, pek duyulmamış ve espri konusu olabilecek bir bölüm yazmak istedim. Karşıma, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümü çıktı. Tek tercih yaparak orayı yazdım ve yerleştim. Ancak kayıt yaptırmayacağım. Çünkü tıp öğrenimini bırakmayı düşünmüyorum.

YKS'ye ilk girdiğim yıl olan 2019 yılında üniversite sınavında sıralamam 22 bin oldu ancak Tıp o yıl en düşük 20 binden öğrenci aldı. Ben de bir yıl daha hazırlanıp 2020 yılında 18 bininci olarak tıp fakültesine yerleştim. Ancak bu yıl önceki yıllarda elde ettiğim başarının da üstüne çıktım. Sıralamam 13 bin oldu. İnsanlar buna da çok şaşırdı. Kanatlı hayvan yetiştiriciliği bölümüne yerleştikten ve bu sosyal medyada duyulduktan sonra adım 'Kanatlı Tıpçı'ya çıktı. Diğer yandan yerleştirme sonucumu ilginç bulanlar kadar olumsuz eleştirenler de oldu. Başkalarının hakkını yediğimi söylediler ya da bu puanla neden kanatlı hayvan yetiştiriciliği bölümünü seçtiğimi sorguladılar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum