Üniversite sanayi işbirliğine önemli katkı

Üniversite sanayi işbirliğine önemli katkı

Elfatek'ten bilme ve gençlere büyük destek Konya'nın teknolojide yenilikçi markası Elfatek Elektronik, bilme ve gençlere verdiği desteklerle adından söz ettiriyor

Gençlerin her zaman yanında olduklarını dile getiren Elfatek Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün, “RACLAB takımının bizim için çok değerli ve farklı bir yeri vardır. Çünkü TEKNOFEST’lerde elde ettikleri derecelerle göğsümüzü kabartıyorlar. O yüzden bizler de üzerimize düşen görev olarak imkânlarımız çerçevesinde demirbaşları, donanımları, elektronik ürünleri temin ettik. Destek olarak, gençlerimizi ileri noktaya taşımaya çalıştık. Bu çalışmamız Konya sanayimize model olsun ki burada daha farklı projeler, ses getiren, patentli buluşlar yapılan noktalara getirelim. Çünkü biz burada başarıyı elde ediyoruz. Burada yetişen arkadaşları daha iyi noktalara getirmeye çalışıyoruz. Bu misyon çerçevesinde destek olduk. Gerekli imkan çerçevesinde bu destekleri sağlamaya devam edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2022-06-15-at-14-48-19-1.jpeg

ÜNİVERSİTEMİZ İLE SANAYİMİZİN İŞBİRLİĞİ ARTMALI’

Sanayi ile işbirliklerinin artması noktasında çalışmalar sürdürdüklerini dile getiren Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “Konya Teknik Üniversitesi olarak, kurulalı 4 sene olan bir üniversiteyiz. Üniversite ile sanayi işbirliğinin artması için kurulduğumuz günden bu yana yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Elfatek firması gibi, kurulduğumuz günden beri destek olan firmalar, bizim için çok önemlidir. Bu anlamda Elfatek Firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Bey’e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Akif Hocamıza da teşekkür ediyorum. Gerek öğretim üyesi olarak gerekse de RACLAB danışmanı olarak çalışmalar yapıyor. RACLAB altındaki 20 takımdan 12 tanesi TEKNOFEST’te üniversitemizi temsil ediyor. Bu anlamda önemli başarılar elde ediyorlar. Özel sektör ile üniversite işbirliğini önemsiyoruz. Şu ana kadar 50’nin üzerinde firmayı ziyaret ettik. Bir o kadarı da bizi ziyaret etti. Elfatek de bizleri başından beri desteklemektedir. Öğrencilerimiz de orada staj yapmaktadır. Akif hocamızın da yöneticiliğinde projeler üretiyorlar. İnşallah bu işbirliklerimiz artarak devam edecek” dedi.

whatsapp-image-2022-06-15-at-14-48-20.jpeg

RACLAB EKİBİMİZ, ÜNİVERSİTEMİZİN GÖZBEBEĞİ’

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kürşad Ersoy, Hem Elfatek firmasına, hem de RACLAB’a çalışmalarında başarılar diledi. Prof. Dr. Ersoy, “Konya Teknik Üniversitesi’nin özellikle gözbebeği durumunda olan RACLAB ekibi, bu zaman kadar çok büyük başarılara imza attı. Dolayısıyla Elfatek’in desteği bizim için oldukça önemlidir. Bu başarıların daha üst seviyelere taşınması için desteklerin de artarak devam etmesi gerekiyor. Arkadaşlarımız Türkiye birincilikleri ve dünya dereceleri elde ettiler. Dolayısıyla bu sanayi kuruluşlarımızın bizim Ar-Ge ekiplerimize verdiği desteğin büyümesine önem veriyoruz. RACLAB ekibimizin başarılı işlere imza atmaya devam etmesini diliyoruz” şeklinde konuştu Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve RACLAB Danışmanı Doç. Dr. Akif Durdu ise, “Rektör Hocamız Babür Özçelik ve Elfatek Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün Bey’e çok teşekkür ediyorum.

whatsapp-image-2022-06-15-at-14-48-19.jpeg

Burada bizi yalnız bırakmadılar ve desteklediler. Laboratuvarımızda robotik otomasyon kontrol ve yapay zeka konularında araştırmalar, geliştirmeler yapıyoruz. Projeler geliştiriyoruz. Aynı zamanda TEKNOFEST yarışmalarına hazırlanıyoruz. Bu destek bizim için çok değerliydi. Öğrencilerimize bu destek sayesinde bir yaşam alanı oluşturduk. Daha çok saat burada bulunup, daha iyi imkanlarda çalışmalarını sağladık. Bundan sonra inşallah öğrencilerimize iş düşüyor. Çalışmalarını yaparak buradan çok güzel ürünler çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

whatsapp-image-2022-06-15-at-14-48-20-1.jpeg

HAMDİ BUĞUR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.