Umut tacirleri yine iş başında!

Umut tacirleri yine iş başında!

Yeni yıla sayılı günler kala Milli Piyango İdaresi çalışanları Zafer ve Mevlana Caddesi'nde yerini aldı. Umut tacirleri kalabalık caddelerde insanları bilet almaya teşvik ediyor. Bazı market ve işyerlerinde de kampanyalarla insanlara bilet satılıyor!

Şehir merkezinin en işlek yerlerinde kurulan standlarda ve seyyar satıcılar tarafından yine her yıl olduğu gibi bu yıl da Milli Piyango bileti satılıyor. Türk milletinin inancına ters olan bahis, piyango oyunları ile vatandaşlara umut tacirliği yapılıyor. Adının da milli olması nedeniyle sıkça eleştirilen Milli Piyango İdaresi tarafından her yılbaşında gerçekleştirilen çekilişlerle vatandaşlar hayali bir umudun peşinden götürülüyor. Biletler, şehrin her bir köşesinde adeta insanların gözüne sokularak, satılıyor.

ZAFER VE MEVLANA CADDESİNİ TERCİH EDİYORLAR

Bilet satıcıları ise daha fazla satış yapabilmek adına özellikle Zafer, Mevlana Caddesi gibi işlek noktaları tercih ediyor. Vatandaşlardın piyango biletine ilgi göstermesi de dikkatlerden kaçmıyor. Satıcılar, yüksek sesle bağırarak, piyango bileti satmaya çalışıyor. Değerlerimizle bağdaşmayan bu uygulamaya ses çıkarılmaması, bu uygulamanın normalleştirilmesi de yürekleri dağlıyor. Ayrıca piyango biletleri işlek noktalarda sadece satıcılar tarafından satılmıyor. Bazı market ve işyerlerinde de çeşitli kampanyalarla insanlara bilet satılıyor. Vatandaşlar ise büyük hayaller kurarak, bilet alıyor.

adsiz.jpg

İNSANLAR KENDİ PARASIYLA HASTALIK SATIN ALIYOR

Konya Tüketiciler Birliği Başkanı Mustafa Dinç, Milli Piyangonun tamamıyla bir umut sömürüsü olduğuna dikkat çekti. “Piyangonun bu derece yaygınlaşmasının temel göstergelerinden biri vatandaşın ekonomik olarak zor durumda olmasıdır” diyen Başkan Dinç, “Ne yazık ki vatandaşımız hayallere daldırılıyor. Beklenti içine sokulan halk, 1 Ocak sabahı yıkılmış bir şekilde, kötü bir psikoloji ile uyanıyor. Yine insanlar kendi parasıyla hastalık satın alıyor. Piyangonun çıkma ihtimali milyonda birden daha düşükken, psikolojik sorun oluşma olasılığı yüzde 100 oluyor. Milli Piyango bileti, sömürünün ötesine geçemez. Milli Piyangonun devlet eliyle yapılıyor olması da endişe vericidir” şeklinde konuştu.

CAMİLERİN ETRAFINDA BİLET SATILIYOR!

Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç da şunları söyledi: “Piyango, üslubu ve detayları bakımından caiz değil. Haram olan bir yöntem bu. Şehirlerimizin en yoğun ve işlek noktalarında yılbaşına endeksli olarak bilet satışları yapılıyor. İnsanların gözüne sokula sokula bilet satılıyor. Bu gerçekten hiç hoş bir görüntü değil. Bu işin devlet eliyle yapılıyor olması da bizleri ayrıca üzüyor.

Milli ve manevi değerlerimizi artırmamız gerekirken, devlet eliyle bu yanlışların yapılması da doğru değil. Toplumumuz dini değerlerden biraz uzaklaşıyor. Modernleşmeyle birlikte toplumda ahlak ve maneviyat anlayışı zayıflıyor. Değer ölçülerimiz azalıyor. Bugün Konya'da Cami etrafında satış yapılıyor. Gönüllerin şehri Konya'ya yakışmıyor.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum