Uluslararası Uzay İstasyonu Konya'dan böyle fotoğraflandı

Uluslararası Uzay İstasyonu Konya'dan böyle fotoğraflandı

Fotoğrafçılık tarihine geçen kare Konya'da çekildi. Uluslararası Uzay İstasyonu Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde böyle fotoğraflandı.

Fotoğrafçılığın önemi her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Bazı fotoğraflar yıllar geçse de hafızalardaki yerini koruyor. Konya'da tarihe geçecek bir fotoğraf çekildi. Uluslararası Uzay İstasyonu'nun fotoğrafı Cihanbeyli ilçesinden çekildi.

Uzaya giden ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın da içinde olduğu Uluslararası Uzay İstasyonu’nun Ay ile görüntülendiği anlar Konya’nın Cihanbeyli ilçesinden fotoğraflandı.

12-001.jpg

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu araç Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çalışmalarını sürdürüyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nun Ay ile görüntülenmesi hakkında konuşan Gezeravcı, uzayda ilk gördüğü manzarayı tasvir etti.

Gezeravcı, "Şans eseri uzaydan dünyaya ilk baktığımda Avrasya üzerindeydik. Adaları gördüm. Maviliğin ortasında birer elmas gibi parlıyorlardı. Denizin mavisi ve beyaz bulutlarla tam bir renk uyumu içindeydiler. Dünyanın eğimini de gördüm" dedi.

13.jpg

Gezeravcı, uzayda kaldığı 14 gün boyunca çeşitli üniversite ve araştırma kurumlarında misyon için hazırlanan ve TUA ve TÜBİTAK Uzay Komisyonunca belirlenen 13 önemli deney çalışması yapacak. Uluslararası Uzay İstasyonu, Ay ile görüntülendi.

NTV’nin haberine göre saatte 28 bin kilometre hızla Dünya etrafında dönen istasyon, dolunay ile kesişme noktası olan Konya'nın Cihanbeyli ilçesinden fotoğraflandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum