Uluslararası Konya Yarı Maratonu Pazar günü  koşulacak

Uluslararası Konya Yarı Maratonu Pazar günü koşulacak

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Otizimli Bireyler Vakfı (SOBE) ortaklığıyla düzenlenecek 2. Uluslararası Konya Yarı Maratonu yarın koşulacak.

Geçtiğimiz yıl ilki yoğun katılımla gerçekleşen Uluslararası Konya Yarı Maratonu’nu 15 Ekim’de, yeniden düzenleyeceklerini kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şunları söyledi: “21 kilometre Yarı Maraton, 10 Kilometre Koşusu ve Halk Koşusu olmak üzere üç farklı kategoride yapılacak Uluslararası Konya Yarı Maratonu’na, bu yıl 15 bin sporseverin katılmasını hedefliyoruz. Başvurular geçen yılın iki katına ulaştı. Maratonumuz, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Dünya Atletizm Birliği yarışma kurallarına uygun olarak düzenlenecek. 10 Ağustos tarihinde başladığımız maraton kayıtları iki gün daha devam edip 12 Ekim’de sona erecek. Küçük yaştaki çocuklarımızın maratondaki yoğun tempodan olumsuz etkilenmemesi için katılım yaşını 16 ve üzeri olarak belirledik. Koşu programımızın detaylarından da bahsetmek istiyorum. 15 Ekim günü ilk olarak; sabah saat 7.30’da Mevlana Kültür Merkezi önünde sporcularımız alana giriş yapacak. Saat 8.30’da 10 Kilometre Yol Yarışı’na start vereceğiz. Ardından saat 8.45’te 21 kilometre Yarı Maraton koşusu başlayacak. Saat 11.30’da yine Mevlana Kültür Merkezi önünde, dereceye giren yarışmacılarımıza ödüllerini takdim edeceğiz. Halk Koşusu için planladığımız saat 13.30’du ama milli maç olacağı için saati 11.30’a aldık. Saati güncelledik. Bunu buradan duyurmak istiyorum. Halk Koşusu 11.30’da Kılıçarslan Meydanı’nda başlayacak. Yarışlarımızın hepsi başlanılan noktada sona erecek.”

YARIŞMA KİTİ VE ÖDÜLLER

Başkan Altay, “Kayıt yaptıran yarışmacılarımıza koşu sırasında kullanabilecekleri çeşitli eşyaların bulunduğu bir kit de vereceğiz. Yarışma kitleri; 12, 13 ve 14 Ekim tarihlerinde, sabah 10.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında Kılıçaraslan Meydanı’nda yarışmacılarımıza dağıtılacak. Yarışmanın ardından verilecek ödüller ise; kadın ve erkek genel kategorilerinde ve yaş gruplarında dereceye giren sporculara özel tasarlanmış madalya, kupa ve para ödülleri şeklinde olacak. Maraton konusunda önemli bir hususun daha altını çizmek istiyorum. Yarı maraton ve 10 kilometre koşusu için belirlenen kayıt ücretlerinin tamamını; otizm alanında Türkiye'nin en kapsamlı ve en büyük merkezi olarak çalışmalarını sürdüren SOBE Vakfı’na aktaracağız. Bu nedenle kayıt olan herkes, aynı zamanda bir SOBE gönüllüsü olacak. Gelecek yıl inşallah yarışmayı Meram DOSD ve Karatay Alzheimer Merkezi ve SOBE ile birlikte yapacağız. Ben tüm hemşehrilerimi ve sesimizin ulaştığı herkesi bu iyilik zincirinin bir halkası olmaya davet ediyor ve 15 Ekim Pazar günü maratonumuza bekliyorum. 2023 Dünya Spor Başkenti Konya’mız için oldukça önemli bir organizasyon olan Uluslararası Konya Yarı Maratonu’nun, şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.