Ülkücüler Konya'da ittifaka destek vermez

Ülkücüler Konya'da ittifaka destek vermez

İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediyesi Adayı Mimar Oğuz Şimşek, belediye seçimlerini kazandıkları takdirde istihdama ağırlık vereceklerini dile getirerek “Konya Cumhuriyet tarihinde görülmemiş kooperatifleşmeyi yapacağız” dedi

RÖPORTAJ: EMRE ÖZGÜL

ÜLKÜCÜ SEÇMEN “HAYIR” DİYOR

Kendisinin de Ülkücü camia içinden geldiğini söyleyen İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediyesi Adayı Mimar Oğuz Şimşek, Konya'da AK Parti ve MHP ittifakına dair de değerlendirmelerde bulundu. Bu iki partinin ittifakına MHP teşkilatlarında yer alanların dışında hiç bir Konyalı Ülkücü seçmenin sıcak bakmayacağını ve destek vermeyeceğini dile getiren Şimşek, şunları kaydetti: “Bu insanlar, sembollerden çok değerlere önem verirler ve gerçek Ülkücülerdir. MHP seçmeni ittifaka değil, bize teveccüh gösterecek.”  

12-3_880x440-002.jpg

AYRIMA GEREK YOK HERKESİ KUCAKLAYACAĞIM

**Sayın Şimşek, nasıl bir seçim çalışması yürütmeyi düşünüyorsunuz?


-Seçime az kaldı. Çalışma süremiz uzun değil. Mevsim koşulları itibari ile seçim çalışmamız hem zor hem kolay olacak.  Çünkü Konya, konum itibari ile geniş bir coğrafyayı kapsıyor. En güzel seçim çalışması gönüllere dokunabilmek ve insan hayatında iyi bir yer edinebilmektir. İYİ Parti olarak, CHP'li seçmenlerden de gönül rahatlığı ile oy verebilecek bir aday profili ortaya koyacağız. Aynı zamanda Ülkücü ve milliyetçi yapısı itibari ile de bütün Türkiye'de zor günler geçiren MHP seçmenine de bir nefes olmak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca “Ben Konyalıyım” diyen herkesi kucaklayacağım ve tüm vatandaşımıza sevgi dolu bir muhabbet besleyeceğim. Vatandaşımızın partisi hiç önemli değil. Ben, AK Partili seçmenlerimizi de kucaklayacağım. AK Partili seçmenin kendi partisine ekonomik krizden dolayı kırgınlığı var. Vatandaş, AK Parti'ye bir mesaj vermek istiyor. Bu anlamda vatandaş, İYİ Parti'yi de bir fırsat olarak görüyor. Seçim döneminde beni hangi ideolojiye sahip olursa olsun çağıran her vatandaşa ve sivil toplum kuruluşlarına yüreğimi açacağım. Ben, vatandaşımızın emrine amadeyim. Programımı gelen davetlere göre şekillendireceğim. Özetle, bu seçim döneminde her vatandaşı kucaklayacağım.

KOOPERATİFLEŞMEYE ÖNCELİK VERECEĞİZ

**Konya'daki en büyük eksiklikler neler? Ayrıca kazanmanız durumunda hayata öncelikli olarak geçirmeyi düşündüğünüz projeler var mı?


-Yerel seçimlerde vaat edilenler, genel seçim vaatlerine göre farklı olmalıdır. Malesef 16 yıldır iktidarda kalan AK Parti'nin basiretsiz ya da bilinçli har vurup, harman savurduğu ve ekonomik krizin patlak verdiği bu dönemde biz, belediyenin gerekleri olan vaatlerden ziyade, halkın zaruri ihtiyaçlarını karşılayabileceği vaatler sunabilmeliyiz. Ben, istihdam konusuna çok önem vereceğim. Benim Konyalı vatandaşlarım bugün evine ekmek götüremiyor. Pazara çıkıyorsunuz her şey ateş pahası. İnsanların çalıştığı firmalar bir bir konkordato ilan ediyor. Vatandaş, her an topun ağzında. Çoğu vatandaşımız zaten işten çıkarıldı. Bugün emeklilikte yaşa takılanların yaşadıkları mağduriyetler var. İşten çıkarılan vatandaşların yine dayanacağı sosyal bir güvenceleri de yok. İnsanlarımız ekonomik açıdan perişan halde bir moral bozukluğu yaşıyor. Benim bu ortamda “Mükemmel ve modern Konya yapacağım” demem çok gerçekçi ve doğru olmayacak. Ben iyi bir şehirciyim. Kazakistan'ın başkenti Astana'nın imarında bizzat rol almış ve üst düzeyde çalışmış bir insanım. Bugün Astana'nın ne denli modern bir şehir olduğunu lütfen herkes internetten bir araştırsın. İstediğimiz an çok mükemmel bir şehir dizayn edebiliriz. Ama birinci öncelik bu olmamalı. İstihdama önem verdiğimi bir kez daha belirtmek isterim. Bunu da nasıl yapacağımı soracaksınız. Konya'da Cumhuriyet tarihinde görülmemiş şekilde kooperatifleşmelerle yapacağım. İki gün önce buğdaya ve arpaya sıfır gümrük vergisi ile ithalat izni verildi. Zaten çiftçi ve hayvancılarımız çok zorlu günlerden geçiyor. Bu son darbe, üreticimize ağır bir yenilgi yaşatmıştır. Biz, bu insanlara sahip çıkacağız. Ürettikleri ürünlerin toplanmasına, sınıflandırılmasına, paketlenmesine, markasallaştırılmasına ve ürünlerinin pazarlanmasında yardımcı olacağız. Bununla ilgili belediyeler bünyesinde şirketleşmeler, şirketleşmeler ile birlikte kooperatifleştirmeler yapacağız. Bunu da sadece şehir merkezinde değil, Taşkent'ten Yunak'a ve diğer bütün ilçelerimize yayacağız.

ÜLKÜCÜLER KONYA'DA İTTİFAKA DESTEK VERMEZ!

**AK Parti'nin kalesi olarak görülen Konya'da AK Parti ve MHP'nin ittifak yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?


Yapılan ittifakların tabanda bir karşılığı olmadığı sürece, işbirliklerinin kağıt üzerinde hiç bir anlamı yoktur. MHP ve AK Parti'nin tavanda yaptıkları işbirliğinin, tabanda bir karşılığı yok.  Özellikle Konya'da büyük bir karşılığı yok. İttifaka kimler destek verir? Ben, milliyetçi ve Ülkücü bir camianın içinden geldim. İttifaka MHP teşkilatlarında yer alanların dışında hiç bir Konyalı Ülkücü seçmenin sıcak bakacağını ve destek vereceğini düşünmüyorum. Bu insanlar, sembollerden çok değerlere önem verirler ve gerçek ülkücülerdir. Bugün bir bozkurt işaretini müsaade ile yapan bir zihniyetin yanında gerçek milliyetçiler ve ülkücüler yer almaz. MHP seçmeni ittifaka değil, bize teveccüh gösterecek.

**Peki yaptırdığınız bir anket çalışması var mı? Yerel seçimde Konya geneli yüzde kaç oy alacağınızı düşünüyorsunuz?

-Ben, siyasette çok fazla rakamlar üzerinde konuşmayı sevmem. İyi bir sayısalcı olmama rağmen, buna pek sıcak bakmam. Benim asıl amacım, samimiyet ile söylüyorum insanların gönlünü almaktır. Samimi davranmak lazım. İnsanlara kendimizi iyi anlatmamız lazım. Gönülleri aldıktan sonra teveccühlere bakalım. Rakamlara bakmıyorum. Yerel seçim, bir genel seçim gibi olmayacak. Yerel seçimde çok daha fazla oy alacağımızı biliyoruz. Çok çok üst bir banttan seçime başlayacağız.

ÇOK ENTRESAN BİR SEÇİM OLACAK

**Seçmenlere nasıl bir çağrıda bulunmak istersiniz?


-Bu seçim, gerçekten çok farklı bir seçim olacak. AK Parti, hiç bir yerel seçimde bu kadar güçlü bir aday karşısında görmemişti. Çok farklı seçmen profilinden bana oy geleceğini biliyorum. AK Parti'ye bundan önce destek vermiş çok kıymetli vatandaşlarımız biliyorlar ki bu kötü gidişe dur diyecek en önde kendileri var. Bugünkü iktidara bir uyarı vermek için, bize teveccüh gösterecekler. Teşkilatlarının milliyetçi-ülkücü kimliklerinden çok rahatsız olan bir kesim var. Onların oylarını alıp, onları da çok iyi temsil edeceğimi biliyorum. Gerçekten ben de Atatürk'ün yeri çok ayrıdır. Bu kimliğimle de CHP seçmenlerine hitap edeceğimi düşünüyorum. Ekonomi paketi konusunda da  Milli Görüşe başvuracağız ve onların tecrübelerinden de yararlanacağız. Çok entresan bir seçim olacak. Ben, gerçekten bir Konyalıyım. Bazıları diyor ki “Yurt dışında” doğmuş. Evet, yurt dışında doğdum ama 4 yaşında Konya'ya geldik. Bir gurbetçi ailenin çocuğuyum. Çumralıyım. 2005 yılından beri Konya'da aynı yerde oturuyorum. Hatta Çumra'da baba ocağımız da var. Seçmenler, lütfen beni iyi tanısınlar. Beni tanımadan da bana oy vermesinler. Projelerimi de iyi tanısınlar.  

**Sahaya indiniz ve çalışmalara başladınız. Sahada size yönelik nasıl bir tutum var?

-AK Partili seçmenlerden bile teveccüh görüyoruz. Gönlü AK Parti'de olan fakat oyunu başka parti için kullanmak isteyenler var. Vatandaş, kötü gidişata dur demek istiyor. Yeri sayfa açacağız. Geçmişi şaibeli olmayan aday istiyor Konyalı. Sahada her kesimden mükemmel dönüşler var. Bu durum motivasyonumu çok artırıyor.

**Mimar Oğuz Şimşek kimdir?

-Oğuz Şimşek , 1973 yılında Almanya’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Çumra’da tamamladı. Ortaokul ve lise eğitimi süresince okul ve klüp takımlarında amatör sporlarla ilgilendi. 1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. Aynı üniversitede Yüksek lisans programına başladı. 1999-2000 yılları arasında 16 ay süre ile Doğu Anadolu Bölgesinde Yedek Subay olarak askerlik hizmetini tamamladı. 22 yıllık meslek kariyerinin 14 yılını kapsayacak şekilde yurtdışına çıktı. Kazakistan’da, Kazakistan Meclis Binası da dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası şirketler bünyesinde , bir çok prestijli projelerde Proje Müdürü ve Genel Müdür olarak görev aldı. Kazakistan’da bulunduğu süre içerisinde bir çok STK larda kuruculuk da dahil olmak üzere farklı görevler üstlendi. Ayrıca Türk Dünyası ülkelerini siyasi , dil ve kültürel anlamda birbirlerine yakınlaştırmak amacıyla , Kazakistan’ın hükümet partisi olan Nur Otan Partisi yetkililerinin de desteğiyle, “Yeni Türkistan Derneği’nin” kuruluşunda yer aldı. Bu dernekte Yurtdışı İlişkiler Sorumlusu olarak özellikle kültürel anlamda , Kazakistan’ın en kırsal alanları da dahil bir çok bölgesinde kültürel faaliyetlerde rol aldı. Orhun ve Alper isminde 2 erkek çocuğu sahibidir. Anadili dışında bildiği diller ; İngilizce, Rusça ve Kazakçadır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum