Uğur Kanada’yı sevdi

Uğur Kanada’yı sevdi

Konyasporda görev yaptıktan sonra Kanadaya transfer olan ve ilk çalıştığı takımdan kısa sürede ayrılmak zorunda kalan teknik adam Uğur Çimen, gelen teklifleri değerlendiriyor

Konyaspor’da bir süre görev yaptıktan sonra Kanada futbol ligi takımlarından North York Astros takımına teknik direktör olan Uğur Çimen, görev yaptığı takımdan ayrıldı. Özellikle ilk maçlarda alınan başarısız sonuçları teknik adam Çimen’e kesen yöneticiler yollarını ayırma kararı aldı.

Uğur Çimen’in çalıştırdığı North York Astros, 3 Haziran’da deplasmanda St. Catharines Wolves ile karşılaştı. Bu karşılaşmadan 2-0 yenik ayrılan North York Astros, 6 Haziran’da TFC Academy’ye de 2-1’lik skorla yenildi. Kanada’da ki tek Türk teknik direktör olan Çimen’in takımı Astros, 13 Haziran’da deplasmanda karşılaştığı Trois-Rivieres Attak karşısında da 5-0’lık farklı skorla yenilerek, büyük bir hezimete uğradı. North York Astros, 20 Haziran’da Portugal FC ile yaptığı maçtan da sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Bu maçlarda kalesinde toplam 11 gol gören North York Astros, 4 maçta sadece iki gol atabildi.
Rasim Kara’dan sonra Kanada’ya gelen ikinci Türk teknik direktör ünvanını alan Çimen kötü gidişata dur demek için transfer yapılması gerektiğini belirtti. Ancak Çimen, yönetim kurulunun bu isteğe sıcak bakmaması üzerine istifa etti.
İstifasının üzerinden Kanada’da kalmayı seçen Çimen, geçtiğimiz günlerde Konyaspor’un yaptığı kongreyi takip etti. Sorularımıza cevap veren Çimen, spor yaşantısını Kanada’da devam ettirmek istediği Konya’yı ve Konyaspor’u çok sevdiği için kongreye geldiğini söyledi. North York Astros takımında işlerin yolunda gitmediğini ve çok kaliteli bir ekipte görev almadığını ifade eden Çimen; “İşler yolunda gitmediğinde ise fatura bana kesildi ve yollarımızı ayırdık. Yine Kanada 1. ekiplerinden Londoncty takımından transfer teklifi aldım. Ayrıca Kanada’da 17 yaş altı milli takımı ile ilgili bir proje çalışması var. Bu projenin içinde de benim ismim geçiyor. Ontaryo Eyaleti’nin milli takım hocalığı için teklik aldım. Kanada’nın 4 büyük eyaleti var. Bu eyaletlerin milli takımları aralarında 3’er maç yapıyorlar ve bu maçlar sonunda bir tane milli takım oluşturuluyor. Bu eyaletlerden birinde görev almam söz konusu” dedi.
Futbol yaşantısına Kanada’da devam etmek istediğinin altını çizen Çimen; “Şu an için bana gelen bu iki tekliften birisini değerlendirmek istiyorum. İnşallah başarılı olurum. hem Türkiye’yi hem de Konya’yı Kanada’da en iyi şekilde temsil ederek önemli başarılara imza atacağıma inanıyorum. İnşallah Konya’nın ismini başarılı bir şekilde duyurmaya çalışacağım” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.