Uğur İbrahim Altay: "Lübnan halkının acısını paylaşıyoruz"   

Uğur İbrahim Altay: "Lübnan halkının acısını paylaşıyoruz"  

Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği Eş Başkanı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya olarak Lübnan halkının acılarını paylaştıklarını söyledi

Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Eş Başkanı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlama ve Hiroşima’ya atom bombası atılmasının 75. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Başkan Altay, Konya olarak Lübnan halkının acılarını paylaştıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Beyrut'ta meydana gelen patlama sonrası bölgeye tıbbi ve insani malzemeler ile arama-kurtarma personeli gönderildiğini belirten Başkan Altay, Türkiye’nin her zaman Lübnan halkının yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.

HİROŞİMA İÇİN MESAJ

Başkan Altay, Hiroşima’ya atom bombası atılmasının 75. yıldönümü dolayısıyla da Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ile Barış İçin Belediye Başkanları İnisiyatifi (Mayors for Peace) Başkanı ve Hiroşima Belediye Başkanı Kazumi Matsui’ye mesaj gönderdi. Başkan Altay mesajında şu ifadeleri kullandı: “Hiroşima’ya atılan atom bombasının 75. yıldönümünde hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin acısını paylaşıyoruz. Dünyamızın o zaman olduğu gibi şimdi de barışa ihtiyaç duyduğunun bilincindeyiz. Konya, Japon halkının yanında olmaya devam edecektir. Dünyanın böyle bir trajediyi bir daha yaşamayacağını ümit ediyoruz.”

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.