Uğur İbrahim Altay: Buradan size ekmek çıkmaz

Uğur İbrahim Altay: Buradan size ekmek çıkmaz

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bunu yapanlarda buradan bir netice alamayacaklarını bilmelerine rağmen kasıtlı olarak yapıyorlar” dedi. 

“6 Milyon Nerede” iddialarının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya'da hayal edilemeyen şeyleri yapıyoruz. Esnafımız ile kimse aramızı bozamaz” dedi. 

KONYA ADINA GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR 

İddia edildiği gibi Konya Büyükşehir Belediyesine Konya Valiliği'nden esnafa dağıtmak ya da farklı bir saikle aktarılmış bir para bulunmadığını dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Belki utanırlar, belki yüzleri kızarır diye bir kez daha söylüyorum. Konya Büyükşehir Belediyesine Konya Valiliği'nden aktarılan bir para yoktur. Arkadaşlar, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi 2.4 milyar lira... Konuştuğumuz para ise 6 milyon lira...

Peki bu gündem nereden çıkıyor. İşin aslı şu: Konya Valiliği ile Konya Büyükşehir Belediyesi arasında 9 Nisan'da bir protokol yapılıyor. Konu Konya'nın 24 ilçesinde yapılacak parke yollarla ilgili bir kaynağın aktarılmasıdır. Peki bu işi neden Konya Büyükşehir Belediyesi yapıyor? Çünkü gelecek para Konya Büyükşehir Belediyesine sadece parke masrafı için kullanılacak. Dolayısıyla işçilikle ilgili bedelleri biz ödüyoruz. amaç 120 metrekare yol yapmak yerine 234 bin metrekare yol yapmaktır. Bu para hakediş karşılığı Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ödenecek. Yani biz parkeyi yapacağız, faturaları göndereceği ve ödeme gerçekleştirilecek. Nerede, nerede denilen para işte bu... Bu yaz konuyla ilgili ihale yapılacak. Tekrar ediyorum. Konya Büyükşehir Belediyesine esnafa dağıtmak adı altında ya da başka bir konuyla ilgili aktarılan para yok.  Bunların düşündükleri şey şu: ‘Biz bir yalan üretilelim, yalan söyleyelim, bir iftira atalım ve belediye buna sürekli cevap vermekle uğraşsın.’

Bunu kasıtlı yapanların çocukları için de siz çalışıyoruz. Tutturmuşlar 'o para nerde, bu para nerde, şu para nerde...' Bir gün belediye yönetiminde bulunmamışlar, bir gün amme hizmetinde bulunmamışlar. Meydanı boş bulup oturdukları yerde Konya adına gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Ayıptır ya ayıptır. Bu beni rencide eden bir durum değildir, Konyalıları rencide eden bir durumdur. Bu Konyalılara hakaret edilmesi için fırsat oluşturmuştur. Kasten bunu yapanlar umarım utanırlar” şeklinde konuştu. 

SOKAKTA OLMAMIZI İSTEMİYORLAR 

Konya’nın dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olduğuna vurgu yapan Altay, son olarak şunları söyledi: “Biz pandemiden beri gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Pandemi döneminde 4 başlıkta toplam 178 milyon lira destekte bulunduk. Pandeminin ilk çıktığı dönemde kiracılarımızdan kira almadık. Esnaf odalarımıza kayıtlı esnafımızdan iki ay su ücreti almadık. Su fiyatlarını geri çektik. Toplum ulaşıma zam yapmadık. Biz bu sokaklarda yaşadık. Bu görevler bitince de burada yaşamaya devam edeceğiz. Benim Şehrim diye boşuna söylemiyoruz. Bunları amacı şu: 'Bu belediye Başkanı rahat durmuyor, her gün sokakta, biz bunu sokağa çıkmaz hale getirelim, esnafla arasını bozalım' Hiç kusura bakmayın. Biz 12 yıldır sokaktayız ve sokakta olmaya devam edeceğiz. Oturduğunuz yerden maval okumanın devri de geçmiştir. 

Konya sadece bizim çabalarımızla değil, tüm Konyalıların çabalarıyla açta açıkta kimsenin kalmadığı bir şehirdir. 

Biz Konya'nın tüm sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Burası bir payitaht şehirdir. Her Konyalının üzerine düşen görev bu şehre hakaret edilmesinin önüne geçmektir, Konya'nın hakkının savunulmasıdır. Hele bu şehirde kamu görevlilerinin buna daha çok dikkat etmesi gerekir.  

Muhalefet, ortada bir şey olmadığını bildiği halde kasıtlı olarak bunları yapıyor. 

Konya'da hayal edilemeyen şeyleri yapıyoruz. Konya'nın en kıymetli yerinde dönüşüm yapıyoruz. Bu şehre hizmet etmek bizim için şeref ve onurdur. 

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne esnafa destek kapsamında aktarılan bir para yoktur. Konya Valiliği'nden Konya Büyükşehir Belediyesi'ne aktarılan para yoktur. Konyalılar merak etmesin, Biz Konya'nın değil 6 milyonunu bir kuruşunu bile kimseye vermeyiz. Siz ne kadar iftira ederseniz edin, biz esnafımızla el ele kol kola olmaya devam edeceğiz.''

EYYÜB KARAKUZU 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum