Ucuz şeker için  uzun kuyruk!

Ucuz şeker için uzun kuyruk!

Tarımsal üretimin başkenti Konya'da uzun kuyruklara bir yenisi daha eklendi. Bu kez de Ereğli'de vatandaşlar ucuza şeker almak için sıraya girdi. 2 kilosu 22 lira 75 kuruşa satılan paket toz şekerler ise kısa sürede tükendi

Ekonomik krizin olumsuz etkileri artarak, devam ediyor. Alım gücü düşen vatandaş, ucuz kampanyaları takip ediyor. Konya'nın Ereğli ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifleri ’ne ait markette piyasanın yarı fiyatına az sayıda şeker geldiğini duyan vatandaşlar, marketin önüne akın etti. Ucuz şeker almak için birbirleriyle yarışan vatandaşlar izdihama neden oldu. 2 kilogramlık şeker paketlerinin kısa sürede bitmesi nedeniyle birçok vatandaş elleri boş döndü. Ucuz şeker alamayan emekli bir vatandaş, “Söyleyecek hiçbir şeyimiz yok, ağzımızı da açtırmıyorlar oturup ağlamak lazım” siteminde bulundu. Ucuz kuyruğun Türkiye'nin şeker deposu olarak bilinen Konya'da olması da vatandaşların tepkisine neden oldu. Ayrıca Şeker Fabrikaları'nın kapatılıp, özelleştirilmesi de yeniden gündeme geldi. Vatandaşlar, “Şeker Fabrikaları'nı satarsanız, bu hazin görüntüleri daha çok görürsünüz” dedi.

2 KİLOSU 22 LİRA 75 KURUŞA SATILINCA VATANDAŞ AKIN ETTİ

Konya’nın Ereğli ilçesindeki Tarım Kredi Kooperatifleri ‘ne ait markete piyasa fiyatının yarısına az miktarda toz şeker geldiğini duyan dar gelirli vatandaşlar market önüne akın etti. Ucuz şeker almak isteyen vatandaşların birbirleriyle yarışması üzerine kısa süreli izdiham yaşandı. 2 kilogramı 22 lira 75 kuruşa satılan şeker paketlerinin kısa sürede bitmesi üzerine market önüne gelen birçok vatandaş eli boş döndü.

7-2.jpg

MAAŞIMIZ YETMEDİĞİ İÇİN BURADAYIZ”

Şeker paketlerinin kısa sürede bitmesi üzerine şeker alamayan emekli bir vatandaş, “Söyleyecek hiçbir şeyimiz yok, ağzımızı da açtırmıyorlar oturup ağlamak lazım. Maaşımız yetmediği için buradayız, keyfi gelmez ki kimse. Ekonominin düzelmesi için savurganlığın kalkması lazım. Her şeyin küçülmesi lazım. Gidişat kötü. Yine bizim iyi kötü maaşımız var. Hiç olmayanlar var, okuyanlar var. Şimdi de 4-5 kilo yağ için bekliyoruz” siteminde bulundu.

EREĞLİ İLÇE BAŞKANI: YAZIK BU İNSANLARA

Ucuz şeker izdihamına ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönül ise, “Ereğli Tarım Kredi kooperatif önünde İnsanlarımız ucuz şeker kuyruğunda. Yazıktır bu insanlara” ifadelerini kullandı.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum