"Ucuz iş gücü yapısal sorunlara yol açabilir"

"Ucuz iş gücü yapısal sorunlara yol açabilir"

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Suriyeli ve Afganistanlı mülteciler üzerinden süren “kayıt dışı çalışma” tartışmasını TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Suriyeli ve Afganistanlı mülteciler üzerinden süren “kayıt dışı çalışma” tartışmasını TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vererek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e sordu. Ucuz iş gücü anlayışının yapısal sorunlara yol açabileceğini belirten Karaduman, bakanlığın kayıt dışı çalışanlarla ilgili herhangi bir çalışmasının olup olmadığını sordu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, son günlerde göçmen ve mülteci üzerinde devam eden tartışmalarda sıkça gündeme gelen “kayıt dışı çalışanlar” konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, kayıt dışı çalışanların sayısını sordu.

YAPISAL SORUNLARA YOL AÇABİLİR

Suriyeli ve Afganistanlı mültecilerin tekstil ve sanayi gibi alanlarda düşük ücret karşılığında kayıt dışı çalıştırıldığını hatırlatan Karaduman, mültecilerin ucuz iş gücü olarak kabul eden anlayışın kısa ve uzun vadede çeşitli yapısal sorunlara yol açacağını söyledi. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’e sorular yönelten Karaduman, Türkiye’de çalışan kişilerden kaçının yabancı uyruklu olduğunu sararak, “Bunların kaçı kayıt dışı çalışandır? Bakanlığınız kayıt dışı çalışanları tespit etmek için hangi çalışmaları yapmaktadır? Kayıt dışı ucuz işçi çalıştırdığı tespit edilen kişi ve kuruluşlara yönelik işletilen yasal süreçler ve uygulanan cezai işlemler nelerdir? Bakanlığınız emeğin korunması, işsizliğin azaltılması için yaptığı çalışmalar nelerdir? 2021 yılının Aralık ayı için gerçekleşmesi tahmin edilen işsizlik rakamı nedir?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum