Üçüncü Yeni’den Yazarlık Mektebi

Üçüncü Yeni’den Yazarlık Mektebi

Fikir ve edebiyat üzerine çalışmalar yürüten Üçüncü Yeni Dergisi, faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek ‘Şiir’ temalı Yazarlık Mektebi’nin duyurusunu yaptı

Yayın hayatını Konya merkezli olarak sürdüren, fikir ve edebiyat ekseninde çalışmaları olan Üçüncü Yeni Dergisi, daha önce öykü yazarlığı üzerinde gerçekleştirdiği Yazarlık Mektebi’ni bu kez de şiir alanında duyurdu. Birbirinden özel şairlerin yer aldığı Yazarlık Mektebi, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi’nin de katkılarını içeriyor. Toplamda altı şair ve altı konu başlığı içeren Yazarlık Mektebi, 2023 Ocak ve Şubat ayları boyunca her hafta Cuma günü çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

ŞAİRLİĞE İLGİSİ OLAN HERKESİ BEKLİYORUZ

Konu ile ilgili açıklama yapan Üçüncü Yeni Dergisi İmtiyaz Sahibi Enes Yaylalı, “Daha önce de öykü alanında yaptığımız Yazarlık Mektebine bu kez şiir alanında devam ediyoruz. Bu çalışmaya ‘Şair tabiat gibidir. Kendisinde gizlenmiş güzellik hazinesini ancak onu keşfetmesini bilenler verir’ düsturu gözeterek niyet ettik. Bu mekteple birbirinden kıymetli şairlerle değerli okuyucularımızı buluşturacağız. Bu eğitim şairliğe ilgisi ve yeteneği olan kişilerin şairlik konusunda kendilerini geliştirmelerine, kalemlerini güçlendirmelerine fırsat sunacaktır. Her katılımcıya yazarlarımızdan 2 adet kitap da hediye edeceğimiz bu keyifli eğitim, 6 hafta boyunca her cuma saat 20.00 - 22.00 arasında çevrimiçi olarak okurlarımızla buluşacak. Sınırlı sayıda kontenjanımız bulunmaktadır. Dileyenler ‘üçüncüyeni.com’ internet sitemiz üzerinden ücretsiz ön başvuru yapabilirler” ifadelerini kullandı.

PROGRAMDA 6 ŞAİR VE KONU YER ALIYOR

Düzenlenecek Yazarlık Mektebi’ne eğitimci olarak katılacak şairler ve konu başlıkları ise şu şekilde: Hüseyin Akın, ‘Şiir düzde durmaz’. Şafak Çelik, ‘İkinci yeni sonrası modern Türk şiiri’. Şakir Kurtulmuş, ‘Yayıncılıkta ve dergilerde şiir’. Serap Kadıoğlu, ‘Şiirde imge’. İsmail Kılıçarslan, ‘Şiirde evrensellik’. Bestami Yazgan, ‘Gönül burcunda şiir’.

whatsapp-image-2022-12-15-at-13-02-48.jpeg

SAİT ÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.