Uçak ve otomobil teknolojisinde kullanılan maden keşfedildi

Uçak ve otomobil teknolojisinde kullanılan maden keşfedildi

Karaman'da yüzeysel araştırmaların ardından boksit maden yatağı olduğu belirlendi. Detaylı araştırmalar için Bakanlık devreye girecek.

Karaman'ın Ayrancı ilçesinde yüksek miktarda bulunduğu tahmin edilen, uçak ve otomobil teknolojisi gibi birçok yerde kullanılan Boksit madeni için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü devreye girecek. Karaman'ın Ayrancı ilçesi Kayaönü, Küçükkoraş ve Akpınar Köyü sınırları içerisinde yerel bazda Boksit maden araştırmaları yapıldı. Karaman İl Özel İdaresi tarafından yapılan araştırmaların ardından detaylı. 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının talebi incelemesinin ardından Ayrancı bölgesinde kapsamlı bir çalışma başlatması bekleniyor. Boksitin kullanıldığı bazı sektör ve ürünler şunlardır; uçak sanayisi, otomotiv, ev aletler, elektrikli aletler, aşındırıcılar, kimya sanayisi, metalürjik uygulamalar, döküm maddeler, zımpara kâğıdı ve tozları, ham şeker üretim, demir ve krom üretim, yüksek fırınlar, petrol ve doğalgaz sondajları, sentetik mullit, döküm maddeler, alüminyum sülfat.

Karaman'ın Ayrancı ilçesi Konya merkeze 130 kilometre mesafede. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum