TYB Başkanı Köseoğlu: Bu şehre sözümüz var

TYB Başkanı Köseoğlu: Bu şehre sözümüz var

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi 2020 yılı etkinliklerini Saffet Yurtsever editörlüğünde kitap haline getirdi ‘Şehre sözümüz var’ teması ile oluşturulan eserde yıl içerisinde yapılan tüm etkinlikler için sayfa ayrıldı.

Ahmet Köseoğlu yayın yönetmenliğinde okurlarla buluşturulan eser 960 sayfadan oluşuyor. Kitabın editörü Saffet Yurtsever eser girişinde şu ifadelere yer veriyor: “Bu kitap, birçok evrensel kavramın mozaiğinden oluşan birbirinden farklı konularda, söyleyecek sözü olan kıymetli konuşmacıların TYB Konya Şubesi vesilesi ile 2020 yılı içerisinde yaptıkları çalışmaların ‘söz uçarsa yazı kalsın’ diyerek, gelecek nesillere kayıt düşüldüğünün vesikasıdır.”

adsiz-006.jpg

Kitabın girişinde ‘Şehre Sözümüz Var’ başlıklı yazısında TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu ise “Etkinlik takvimimizi 2020 yılının başında yapmıştık. Şubat ayından itibaren de programlarımıza başlamıştık ki mart ayında pandemi ile karşılaştık. Böyle olunca etkinliklerimizi sosyal medya üzerinden yapmaya başladık. Burada da gördük ki sözümüzün coğrafyası genişledi. Edebiyattan sanata, düşünceden sinemaya, şiirden musikiye geniş bir yelpazede toplam 36 programı tamamladık. Yapılan programlar ise sesli ve görüntülü bir şekilde arşivlendi. İşin zor yanı bu arşivin çözümlenmesi oldu. Bu vesile Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya, editörümüz Saffet Yurtsever’e, tasarımcımız Ahmet Aka’ya e emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyor.

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum