'Türkiye'yi unutursunuz'

'Türkiye'yi unutursunuz'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Eğer siz Türkiye'nin politikalarını, Türkiye'nin milli menfaatlerini ABD'nin White House'unda oluşturursanız o zaman Aksaray'ı, Türkiye'yi unutursunuz" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Eğer siz Türkiye'nin politikalarını, Türkiye'nin milli menfaatlerini ABD'nin White House'unda oluşturursanız o zaman Aksaray'ı, Türkiye'yi unutursunuz" dedi. Bir dizi toplantı ve ziyarete katılmak üzere Aksaray'a gelen Vural, kahvaltıda basın mensuplarıyla buluştu.
    
Hükümetin Suriye ve dış politikasına değinen Vural, bir ülkenin politikasının kendi menfaatleri çerçevesinde oluşturulması gerektiğini vurguladı.
    
"Eğer siz Türkiye'nin politikalarını, Türkiye'nin milli menfaatlerini ABD'nin White House'unda oluşturursanız o zaman Aksaray'ı, Türkiye'yi unutursunuz" diyen Vural, Türkiye'nin bunu yapmadığı sürece kaybetmeye mahkum olduğunu söyledi.
    
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye politikasını anlamadığı yönünde demeçler verdiğini belirten Vural, "Sen onu anlamayacaksın. Sen bizi, Türk milletini anlayacaksın. Türk milletinin menfaatini düşünmeden, yabancı merkezlerin isteklerine göre politika üretmenin bedelini maalesef bizler ödüyoruz. Bu politikanın Türk milletine bir hayrı yoktur" diye konuştu.
    
     -Meclis araştırması istediği-
    
Reyhanlı'daki bombalı saldırılara da değinen Vural, Türkiye sınırlarının "yol geçen hanına" döndüğünü savundu. Oktay Vural, şöyle devam etti:
    
"Sınırlarımız yol geçen hanına dönmüştü. Şimdi bomba geçer hanına döndü. Şimdi bomba geçer hanına döndü. Yayınlanan belgelere göre, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin desteklediği muhalif grupların, bombalı araçlarla Türkiye'de eylem planları yaptığı ortaya çıktı. Temel sorun, olayı şu ya da bu yapmıştan öteye, Türkiye'nin bir oyuncak haline dönüştürülmesi ve her ülkenin terörü kullanarak Türkiye'yi yönlendirmek istemesidir. MHP olarak, hükümetin Suriye politikasının tipik bir sonucu olan Reyhanlı saldırısındaki amaç ve aktörleri belirleme konusunda, hükümetin Reyhanlının üzerini örtmek isteyeceğini düşünerek, hükümet içerisindeki zafiyeti ve istihbarat belgelerinin neden dikkate alınmadığıyla ilgili bir meclis araştırması açılmasını istedik. Bugün arkadaşlarımız bunu Mecliste gündeme getirecekler."
    
     -Erken seçime destek-
    
Bir gazetecinin, genel ve yerel seçimlerin erkene alınması önerisiyle ilgili sorusu üzerine Vural, bu öneriye her zaman hazır olduklarını belirterek, şunları söyledi:
    
"Seçimlerin öne alınmasıyla ilgili bir karar verilirse MHP olarak biz buna her zaman hazırız. Biz yerel seçimlerin öne alınmasını daha önce önermiştik ama Cumhuriyet Halk Partisi buna 'hayır' demişti. Biz MHP olarak tutarlı siyasetimizi devam ettiriyoruz. Hükümetten kurtulmak için her türlü sandığa açık ve hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bizim için hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh da sandıktır. Dolayısıyla her sandık bizim mücadele alanımızdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.