Türkiye'ye tatile gelen Japon Müslüman öğrenci İstanbul'da evinde hissettiğini söyledi

Türkiye'ye tatile gelen Japon Müslüman öğrenci İstanbul'da evinde hissettiğini söyledi

Harvard Üniversitesi Teoloji Fakültesinde yüksek lisans yapan annesi Japon babası Pakistanlı Amin Qureshi, tatil için geldiği Türkiye'de Japonya'da hiç olmadığı kadar evinde hissettiğini ifade etti.

ABD'de yaşayan Amin Qureshi, AA muhabirine, Türkiye'de bulunduğu iki aydaki deneyimleri ve Japon Müslümanlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Qureshi, Japonya'daki Müslüman toplumun sorunlarını anlamak için sosyoloji alanında çalışmalar yaptığını belirterek, ülkesinde bu konuda tatmin edici cevaplar bulamadığı için araştırmalarına yurt dışında devam ettiğini ve sık sık Müslüman ülkelere ziyaretler yaptığını söyledi.

Türkiye hakkında olumlu ifadeler duyduğunu ve yaz tatilini İstanbul'da değerlendirmeye karar verdiğini anlatan Qureshi, 2 aydır yaşadığı İstanbul'da farklı ülkelerden Müslümanlarla tanıştığını, bu nedenle çok mutlu olduğunu kaydetti.

Qureshi, Batı'nın Müslümanlara kısıtlı özgürlük alanı tanıdığını, Türkiye'de ise İslam'ın serbestçe yaşanabildiğini vurgulayarak, "Burada kendimi Japonya'da hiç olmadığım kadar evimde hissediyorum. Türkiye'de, bilinçli bir Müslüman olarak yaşayabileceğiniz bir hayat biçimi var." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.