Türkiye'nin ilk uçak kafesi Konya'da açılıyor

Türkiye'nin ilk uçak kafesi Konya'da açılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılan Türk Yıldızları Parkı konsepti ile dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye'nin ilk uçak kafesinin büyük ilgi görmesi bekleniliyor

Konsepti ile Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Türk Yıldızları Parkı Konya'nın yeni çekim merkezi oldu. Parkın içerisine koyulan Airbus A300 tipi uçakta da son rötuşlar yapılıyor.  Ankara Yolu üzerinde bulunan parkın, Konya'nın yeni çekim merkezi olacağı düşünülüyor. Şehir dışından Konya'ya gelen vatandaş, parkta bulunan uçağı görünce arabasını durdurup fotoğraf çektirmeyi ihmal etmiyor.

turk-yildizlari-parki-(29).20150707120703.jpg

350 KİŞİLİK KAFETARYA

Uzun yıllar uçtuktan sonra hurdaya çıkartılan ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan Airbus A300 tipi uçakta sona gelindi. 54 metre boyunda ve 50 metre kanat genişliği olan A300 tipi uçak, Atatürk Havalimanı'nda parçalandıktan sonra Konya'ya getirilerek, Konya-Ankara yolu üzerinde yapımı devam eden Türk Yıldızları Parkı'na konulmuştu. Burada yeniden birleştirilmeye başlanan yolcu uçağı 350 kişilik kafeterya olarak hizmet veriyor.

EK UÇAKLAR GELİYOR

12 bin metrekarelik göletin üzerine konuşlandırılacak olan kafeterya uçağın bahçe bölümü cam iskele üzerine yapılacak. Suyun üzerindeymiş gibi masalarda oturan vatandaşlar göledin içindeki balıkları rahatlıkla görebilecek. Parka gelenler bu jet uçaklarını görme imkanı bulacak.

turk-yildizlari-parki-(22).20150707120721.jpg

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 321 bin metrekarelik alanıyla Konya'nın en büyük parklarından biri olacak olan Türk Yıldızları Parkı'nda ayrıca  yürüyüş, spor, fitness, çocuk oyun alanlarıyla ateşli piknik alanı ve otopark yer alacak.

turk-yildizlari-parki-(34).jpg

ŞEHRİN CAZİBESİ ARTIYOR

Ankara Yolu'nda da yeni yaşam merkezlerinin açılmasıyla birlikte Konya'nın yeşil alan oranı ve sosyal alanları genişliyor. Şehrin keşmekeşliğinden sıkılan vatandaş, konsepti ile Türkiye'nin en farklı parkında vakit geçirme ve dinlenme fırsatı yakalıyor. Ankara Yolu artık park ve yeşil alanlarla dolu bir çekim merkezi haline geldi. Şehrin dışına kadar yol boyu parkların olması Konya'nın cazibeliğini de artırıyor.

MERHABA ŞEHİR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum