Türkiye'nin Gazze için yürüttüğü "iyilik hareketi" sürüyor

Türkiye'nin Gazze için yürüttüğü "iyilik hareketi" sürüyor

Gazze Şeridi'ne en çok insani yardım ulaştıran ülkelerden biri olan Türkiye, Türk Kızılay ve AFAD işbirliğinde yürütülen çalışmalarla bugüne kadar yaklaşık 40 bin ton insani yardım malzemesini bölgeye ulaştırdı.

Türkiye, bugüne kadar yaklaşık 40 bin ton insani yardım malzemesini Gazze'ye ulaştırırken, 3 bin tonluk 9'uncu insani yardım gemisinin de Ramazan Bayramı'ndan hemen sonra yola çıkması planlanıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne en çok insani yardım ulaştıran ülkelerden biri olan Türkiye, bir yandan elektrik, gıda ve temiz suya erişimleri tükenen masum siviller için yardımlarını artırarak sürdürüyor bir yandan da uluslararası alanda insani diplomasi çalışmalarını yürütüyor.

Türkiye'nin Türk Kızılay ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliğinde, sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle yürüttüğü insani yardım operasyonları sayesinde bugüne kadar 13 uçak ve 8 gemi ile yaklaşık 40 bin ton insani yardım malzemesi Gazze'ye ulaştırıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.