Türkiye’nin en seçkin sanayi bölgesine sahibiz

Türkiye’nin en seçkin sanayi bölgesine sahibiz

Konya Sanayi Odası (KSO), Konya Ticaret Odası (KTO) ve Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOSB)nin işbirliğiyle oluşturulan Konya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM)in tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Konya Dedeman Otel’de gerçekleştirilen programın açılışında konuşan KSO ve KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, “Konya sanayisinin geçtiğimiz 15 yıl öncesine baktığımızda bir Büsan, bir Organize Sanayi Bölgeleri yoktu. Bugün bakıyorsunuz Türkiye’nin en seçkin Organize Sanayi Bölgesi’ne sahibiz. Yine 15 yıl önce Konya’mızın 27 milyon dolar ihracatı vardı, şimdi bakıyorsunuz 1.5 milyar dolara ulaştırdık. Hedefimiz bu ihracatı 3 milyar dolara çıkarmaktır. AB-TOBB-Yerel Odalar ile 2002-2006 yılları arasında ilk etapta 3 ilde, daha sonra 12 ilde, şu anda 15 şehrimizde ABİGEM oluşturuldu. Konyamızda faaliyetlerine başlayan ABİGEM, Konya Sanayi Odamızın bünyesinde yer alan KGF’da faaliyetlerine başladı. Kendilerine başarılar diliyorum” dedi.
Konya Sanayi Odası olarak üniversite-sanayi işbirliğine önem verdiklerine dikkat çeken Başkan Büyükhelvacıgil, “Sanayi Odası olarak üniversite sanayi işbirliğine önem veriyoruz. Bundan yola çıkarak Üniversite Sanayi geliştirme programıyla 60’a yakın proje geliştirdik. Ar-Ge geliştirme projesinin üzerinde duruyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin en önemli unsurlarından birinin birlik dayanışma örneği olduğuna işaret eden Büyükhelvacıgil, “Konyalı sanayici işadamlarına sesleniyorum birlik ve beraberlik içinde çalışırsak büyük başarılara imza atarız. Bizim rakibimiz Konya’daki komşumuz değil, Türkiye’deki diğer firmalardır, hatta dünyadaki firmalardır” diye konuştu.
Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi’nin Konya’ya kazandırılacağına değinen KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, “Türkiye’de ilk örneği Konya’da kurulacak olan Bilim Merkezi özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize bilimi sevdirmeyi hedefliyor.  En geç üç yıl içinde açılması planlanan merkez için TÜBİTAK destek sağlayacak.”şeklinde konuştu.
Ar-Ge Personeli Yetiştirme Programı çerçevesinde Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ersöz, katılımcılara bilgi verdi. Konya ABİGEM Direktörü Mustafa Salman konuşmasında Konya ABİGEM olarak bölgedeki KOBİ'lerin ihtiyaç duydukları tüm iş geliştirme hizmetlerini alabilecekleri bir numaralı temas noktası olmayı hedeflediklerini söyledi.
Türkiye’nin ilk profesyonel mediatörü (arabulucu) ve Mediatörler Derneği’nin Kurucu Başkanı Deniz Kite ise programdaki konuşmasında, iki firma, iki ortak arasında yaşanacak sorunları hukuki sürece gitmek yerine arabulucuyla bu sorunlarını çözebileceklerini söyledi. 
Kredi Garanti Fonu (KGF) A.Ş. Konya Şube Müdürü Coşkun Yahşi ise KGF hakkında bilgi verdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.