Türkiye’nin elektriğinin yüzde 4’ünü Konya karşılayacak

Türkiye’nin elektriğinin yüzde 4’ünü Konya karşılayacak

Karapınarda kömür çıkartılan sahada bu yıl kurulacak olan termik santralle Türkiyenin elektrik ihtiyacının yüzde 4ünün karşılanacağı belirtildi.

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü Orta Anadolu 2'nci Bölge Müdürlüğü’nün Karapınar’da 3 yıla yakındır yürüttüğü kömür arama çalışmalarında önemli mesafenin kat edildiği öğrenildi.
BİRİNCİ SAHADA ÇALIŞMA BİTTİ, SANTRALİN İHALESİ BU YIL YAPILACAK
Karapınar’da şu ana kadar 20 binden fazla sondaj yapıldığı, minimum olarak 550 milyon ton kömür rezervi bulunduğu belirtildi. Devam eden arama çalışmalarıyla birlikte bu rezervin iki katına çıkmasının beklendiği ifade edildi.
MTA Bölge Müdürlüğü ekiplerinin iki ayrı sahada yaptığı kömür arama çalışmalarından bir tanesinin sonlandırıldığını dile getiren yetkililer, diğer sahada da kömür rezerv tespitine yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
Çalışmaların bittiği birinci sahada bu yıl içerisinde termik santral kurulmasının düşünüldüğünü belirten yetkililer, santralin ihaleye çıkarılacağını söyledi. Yetkililer, ikinci sahada da çalışmaların bitmesiyle birlikte kurulacak termik santralin hizmete girmesi sonucunda Türkiye’nin ihtiyacının yüzde 4’ünün karşılayacak elektrik üretileceğini vurguladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.