Türkiye'nin akaryakıt devi iflasın eşiğinde! 2 ay süre verildi

Türkiye'nin akaryakıt devi iflasın eşiğinde! 2 ay süre verildi

Akaryakıtı Türkiye genelindeki birçok ile dağıtan firma iflasın eşiğinde. 2023 yılında konkordato ilan eden meşhur firmaya 2 ay ek süre verildi.

Akaryakıt kullanımı gün geçtikçe artıyor. Türkiye'de akaryakıt dağıtımı yapan birçok firma var. Yerli sermaye ile kurulan bir firma ise zor durumda. Ülke genelinde birçok kente benzin, motorin, fuel oil gibi birçok ürünün sevkiyatını yapan firma dev tesisleriyle dikkat çekiyor.

eruoil-494949.jpg

Mersin Kazanlı'daki tesis 2010 yılında hizmete açıldı ve 65 bin metrekare alana sahip. Bu tesiste akaryakıt taşıyan gemilerin boşaltılması ve ülkeye dağıtılması gibi birçok operasyon yürütülüyor.

ero.jpg

Gaziantep'te 2007 yılında açılan tesis ise depolama ve dağıtım amacıyla faaliyet gösteriyor. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki istasyonlara buradan dağıtım yapılıyor. Kırıkkale'ye ise yeni depolama tesisi yapılması için çalışmalar başladı. Bu kapsamda satın alınan arazide inşaat çalışmaları sürüyor.

eruoil.jpg

Türkiye geneline akaryakıt dağıtan bu meşhur firmanın ismi ise Euroil. 2023 yılında konkordato ilan eden firma ile ilgili mahkeme yeni kararını duyurdu.

dolum-94494.jpg

Euroil Enerji Dağıtım Anonim Şirketi hakkında konkordato geçici mühlet kararı 27 Mart 2023 tarihine kadar uzatıldı. Söz konusu süre zarfında firmanın mali tabloyu düzeltmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.