Türkiye'deki dev ambalaj fabrikası konkordato ilan etti!

Türkiye'deki dev ambalaj fabrikası konkordato ilan etti!

Türkiye'nin ambalaj sektöründe faaliyet gösteren dev firmalarından birisi konkordato ilan etti.

Dünya genelinde etkisini artıran küresel ekonomik kriz birçok firmayı olumsuz etkiledi. Nakit para akışındaki zayıflamaya bir de ürün satışlarının düşüş göstermesi eklendi. Firmalar zararı karşılamak için bünyesindeki gayrimenkulleri satmayı denedi.

karton.webp

Bazısı bu yöntemle durumu kurtarsa da sıkıntıda olan firmaların sayısı çok fazla. Bankalarda kredi çekmek isteyen işletmeler ise olumsuz cevapla karşılaşıyor. Faiz oranlarının artırılmasıyla kredi muslukları kısıldı. Sadece büyük ve güçlü işletmelere kredi vermek isteyen bankalar, durumu kötü olanları es geçiyor.

fabrika.jpg

Durum böyle olunca firmalar borçları için konkordato talep ediyor. Son olarak Türk ambalaj devi konkordato ilan etti. Sektöründe liderler arasında yer alan firmanın dev fabrikası var.

ambalaj.webp

Söz konusu firma ambalajla ilgili onlarca çeşit ürünü satıyordu.

Muğla'da faaliyet gösteren Yılca Ambalaj ekonomik gerekçelerle konkordato ilan etti. Firma hakkında verilen 2023 yılının Kasım ayında 3 ay geçici mühlet kararı verilmişti. Mahkeme söz konusu süreyi 2 Şubat 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2 ay daha uzattı.

İşte o ilan:

ilan-2.png

Kaynak:Haber Merkezi