Türkiye'de meşhur markanın fabrikası kapandı! 47 bin çalışanı var

Türkiye'de meşhur markanın fabrikası kapandı! 47 bin çalışanı var

Türkiye'de ekonomik krize bağlı olarak iflas den ya da faaliyetlerine son veren firma sayısı arttı. Son olarak 47 bin çalışanı olan meşhur marka Türkiye fabrikasını kapattı.

Dünya genelinde ekonomik kriz etkilerini hissettirmeye devam ediyor. Küresel ölçekte faaliyet gösteren dev firmalar bile bu süreçte ayakta kalmakta zorluk çekiyor. Koronavirüs salgını dengeleri alt üste etti ve ticaretin yönü değişti.

fabrika-444.jpg

ONLİNE TİCARET HIZ KAZANDI

Perakende satıcıların zorlandığı bu dönemde online ticaret hız kazandı. Amazon, Hepsiburada, Trendyol ve Getir gibi dijital satış sayfalarına ilgi çoğaldı. Bahsi geçen firmalar piyasa değerlerini artırdı. Bu süreçte büyüyen firmalar kadar bir de küçülen firmalar oldu. Değişen ekonomik düzene ayak uyduramayan firmalar sıkıntı yaşamaya başladı.

essity-fabrika.jpg

DOLAR KURU VE BANKA FAİZLERİ İFLASLARI TETİKLİYOR

Bunun üzerine bir de Türkiye'de dolar kurunun zirveye çıkması eklendi. Son aylarda faiz oranlarının da tavanı görmesiyle finansman sorunları başladı. Sırf bu etmenlerden dolayı birçok firmanın iflas ettiği ya da faaliyetlerine son verdiği gözlemleniyor. Son olarak Türkiye'de fabrikası olan meşhur bir marka kapatma kararı aldı.

essity-iflas.webp

DÜNYA GENELİNDE 47 BİN, TÜRKİYE'DE 500 ÇALIŞANI VAR

Söz konusu karar sonrası 500 kişinin işsiz kalacağı öğrenildi. İsveç merkezli Essity Türkiye dahil 140 ülkede faaliyet gösteriyor. Toplam 47 bin çalışanı olan marka küçülmeye gitti. Türkiye fabrikasında ise 500 kişi çalışıyordu.

durum-kotu.jpg

Temizlik sektörünün liderleri arasında yer alan firma Türkiye fabrikasını kapatma kararı aldı. 34 yıldır Kartepe'deki fabrikada kağıt havlu, peçete ve ıslak mendil gibi ürünler üreten markanın kapatma kararı piyasayı şok etti. Tork marka kağıtlarla bazı petrollerde yer alan firma biliniyordu.