Türkiye'de herkesin yediği o çubuk kraker Konya'da üretiliyormuş!

Türkiye'de herkesin yediği o çubuk kraker Konya'da üretiliyormuş!

Türkiye'de herkesin severek tükettiği çubuk kraker Konya'da üretiliyor. Tarım ve gıda sektörü başta olmak üzere üretim yapan Konya her sektörde adından söz ettirmeyi başarıyor.

Türkiye'de herkesin severek tükettiği çubuk kraker Konya'da üretiliyor. Tarım ve gıda sektörü başta olmak üzere üretim yapan Konya her sektörde adından söz ettirmeyi başarıyor. Türkiye'nin önemli sanayi merkezlerinden biri olan Konya, çeşitli sektörlerdeki üretim faaliyetleriyle dikkat çekiyor. Tarımın yanı sıra tekstil, otomotiv yan sanayi, makine ve savunma sanayisi gibi alanlarda da etkin bir şekilde üretim yapılıyor. son olarak yaşanan son gelişme dikkat çekti

ii.pngTürkiye'nin 81 ilinde şubeleri olan BİM'in sattığı 'Kırınkıl' isimli ödüllü ürün çubuk krakerin Konya'da da üretildiği ortaya çıktı. Çubuk krakerin üretimi, Çumra Şeker Entegre Tesisleri olduğu öğrenildi. 1995 yılında faaliyetlerine başlayan BİM, bugün Türkiye'nin 81 ilinde binlerce şubesiyle hizmet vermeyi sürdürüyor. BİM'in ürettiği birçok ödüllü ürün de bulunuyor. Bunlardan biri de tuzlu atıştırmalık, kraker, cips kategorisinde yer alan Kırınkıl isimli çubuk kraker oldu. 2021 yılında ödüllendirilen ürün ile ilgili dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Bu çubuk krakerin Konya'da üretildiği öğrenildi.

photo-2024-04-20-16-23-53.jpg

Daha önce üretim yeri Karaman olarak bilinen Kırınkıl isimli çubuk krakerin Konya'nın en büyük markası olan Çumra Şeker Entegre Tesisleri'nde üretildiği öğrenildi. Çubuk krakerlerin arkasında 'Bu ürün Konya Şeker San. ve Tic. A.Ş. tarafından Bim Birleşik Mağazaları A.Ş. adına üretilmiştir' ibaresi yer aldı. Konyalılar, Konya Şeker ve üretimi ile gurur duyduğunu belirterek, sosyal medya hesapları üzerinden “Biz, Konya'dan üretiyoruz, tüm Türkiye yiyiyor” paylaşımlarında bulundu. Birçok vatandaş, bu çubuk krakerin tamamıyla Karaman'da üretildiğini düşünürken, çubuk krakeri paketinin arkasında Konya yazıyor.

photo-2024-04-20-16-23-54.jpg

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum