Türkiye'de haftada 4 gün mesai sistemi başladı! İşte uygulayan şirketler

Türkiye'de haftada 4 gün mesai sistemi başladı! İşte uygulayan şirketler

Türkiye'de haftada 4 gün mesai uygulamasını başlatan şirketler takdir topluyor. Söz konusu uygulamanın çalışma verimliliğini artırdığı saptandı.

Dünya genelinde haftada 4 gün mesai uygulaması uzun süredir deneniyor. Türkiye'de ise birçok sektör haftada 6 gün çalışmaya devam ediyor. Haftada 5 gün mesainin nadiren uygulandığı ülkede 4 günlük mesainin uzak ihtimal olduğu üzerinde duruluyordu.

TÜRK ŞİRKET HAFTADA 4 GÜN ÇALIŞACAK

Bir Türk şirketi ise bu algıyı yıktı. Haftada 4 gün mesai sistemini deneyen şirket başarıya ulaştı. Söz konusu uygulamanın bundan sonra kalıcı hale getirildiği duyuruldu.

mesaif.webp

ŞİMDİLİK 200 ÇALIŞAN SİSTEME DAHİL EDİLDİ

Akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik, 200 beyaz yakalı çalışanı için 'dört günlük çalışma haftası' denemesini başlatmasından bir yıl sonra bu sistemi kalıcı olarak benimsedi ve ülkenin haftada 4 gün çalışan ilk şirketi oldu.

offis.jpg

EKİP RUHUNU TEŞVİK EDEN BİR UYGULAMA

Haftada dört gün çalışma uygulamasına katılım oranı yüzde 94'e ulaşırken Akrilik CEO'su Cengiz Taş, dört günlük çalışma haftasının çalışanlardan güçlü bir destek aldığını ve şirket içinde artan işbirliği ve ekip ruhunu teşvik ettiğini belirtti.

TÜRKİYE GENELİNDE YAYGINLAŞMASI BEKLENİYOR

Bahsi geçen bu uygulamadan dolayı şirkete iş başvurusu yağdığı öğrenildi. Haftada 4 gün çalışma sisteminin Türkiye genelinde hızla yayılması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum