Türkiye'de çok satan meşhur otomobil markası üretimi tamamen durduracak!

Türkiye'de çok satan meşhur otomobil markası üretimi tamamen durduracak!

Türkiye'de en çok tercih edilen popüler otomobil markasının üretimi tamamen durduracağı öğrenildi. İşte gerekçesi...

Türkiye ve dünya genelinde yüzlerce otomobil fabrikası faaliyetlerini sürdürüyor. Küresel ölçekte en çok otomobil markasına sahip olan ülke ise Almanya olarak biliniyor. Son yıllarda yaptığı ataklarla otomobil piyasasına yön veren bölge ise Uzak Doğu ülkeleri.

fbarik.jpg

Özellikle Güney Kore, Japonya ve Çin'deki otomobil firmaları düşük fiyat politikasıyla piyasa hakimiyetini güçlendirdi.

leon-hatti.jpg

Alman firmaların ürettiği otomobiller bu markalara göre çok daha pahalı ancak kaliteli olduğu için milyonlarca insan tercih ediyor. Peki Türk insanı hangi otomobil markalarını tercih ediyor? Bu sorunun cevabını aslında herkes biliyor.

seatlar.webp

Türkiye'de vatandaşın önceliği Almanya üretimi otomobiller ancak son yıllarda bu biraz değişti. Alım gücü düştüğü için vatandaş daha ucuz otomobillere yönelmeye başladı. Başta Fransız markası Renault olmak üzere Hyundai, Chery, Dacia gibi markalara ilgi arttı.

seat-cupra.jpg

Alman otomobilleri arasında Türkiye'de yaşayıp ekonomik durumu iyi olanların tercihi ise sırasıyla, Mercedes, Audi, Bmw, Volkswagen, Seat şeklinde.

leon-fr.jpg

Bu Alman markalarından birisi ise üretimi tamamen durdurma kararı aldığını duyurdu. Söz konusu kararın gerekçesi herkesi şok etti.

cupraaaa.jpg

Türkiye'de en çok tercih edilen otomobil markalarından birisi olan Seat üretimi tamamen durduracak. Ülke genelinde en çok satılan Seat modeli ise Leon olarak biliniyor. Seat'ın bu kararı almasında en önemli etken Cupra oldu.

cupra.jpg

Son yıllarda Cupra markasının daha popüler hale gelmesiyle marka üretim hatlarını tamamen Cupra'ya ayırma kararı aldı. Yani bundan sonra Seat fabrikalarında Cupra üretilecek.

fabrik.jpg

Edinilen bilgiye göre şirket Cupra satışlarından daha çok para kazanmış. Seat üretiminin ise önümüzdeki yıl tamamen durdurulacağı söyleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum