Türkiye'de çeyiz denince akla gelen marka iflas etti! 34 ülkeye ihracat yapıyordu

Türkiye'de çeyiz denince akla gelen marka iflas etti! 34 ülkeye ihracat yapıyordu

Türkiye'de ekonomik krizin sonucunda 34 ülkeye ihracat yapan Türk firması iflas etti. Tekstil sektörüne faaliyet gösteren firmanın iflası herkesi üzdü.

Küresel ekonomik kriz dünya genelinde birçok firmanın kepenk kapatmasına neden oldu. Son zamanlarda artan faiz oranları işletmeleri zora sokuyor. Dünya çapında ticareti sekteye uğratan finansal yapıdan herkes şikayetçi.

iflas-2.webp

Borçlarını ödemeyen firmalar ne yapacağını kara kara düşünüyor. Türk firmaları bu süreci konkordato ile atlatmaya çalışıyor ancak bazen bu da yeterli gelmiyor. Son olarak Türkiye'de çeyize denince akla gelen meşhur firma iflas etti. söz konusu firmanın iflasını duyan herkes üzüldü.

armes-home.webp

1985 yıllında İbrahim Özdemir ve Semra Özdemir tarafından Bursa şehir merkezinde bulunan İnegöl Çarşısı‘nda küçük bir dükkanda faaliyete başlayan marka hızla büyüdü. 2010 yılına kadar Özgür Çeyiz adı altına faaliyet gösteren firma daha sonra markalaşma sürecini başlattı.

ceyis-1.jpgBöylelikle yeni markanın adı Armes Home olarak belirlendi. Kısa sürede büyüyen marka 38 ülkeye ihracat yapar hale geldi. Son zamanlarda artan maliyetler ve bozulan mali denge yüzünden firma zora girdi. Konkordato ilan eden firma ile ilgili kritik kararı ticaret mahkemesi verdi. Konkordato talebi reddedildi ve firmanın resmen iflasına karar verildi.

İşte o karar:

ceyiz-iflas.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi